Autor: Tanel Raig • 11. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrilevi ehitas poole aastaga 664 kilomeetrit elektrivõrku

Eesti võrguettevõtte Elektrilevi käesoleva aasta investeeringud on ulatunud 39,1 miljoni euroni, millest ligi pool kasutati elektrivõrgu uuendamiseks ja töökindluse tagamiseks.

Elektrilevi investeeris esimesel poolaastal kokku 39,1 miljonit eurot, mille eest ehitati 664 kilomeetrit ilmastikukindlaid elektriliine ja 106 kaasaegset alajaama ning paigaldati 77400 kaugloetavat arvestit.

Investeeringutest ligi poole ehk 17,9 miljonit eurot moodustas elektrivõrgu uuendamine ja töökindluse tagamine, 12 miljoni euro eest paigaldati kaugloetavaid arvesteid ning 9,2 miljonit eurot suunati elektrivõrguga liitumiste ja klientide tellimustööde ehitamisse.

Rikete arv kasvas esimesel poolaastal 10600 võrgurikkeni ja keskmine elektrikatkestuse pikkus oli 69 minutit. Tavapärasest suurem rikete arv oli tingitud jaanuaris ja aprillis elektrivõrke räsinud tuulisest ilmast aga ka juuni alguse tormi tõttu. Elektrivõrgu hooldamiseks ja ehitamiseks vajalike plaaniliste elektrikatkestuste keskmine kestus, 35 minutit, oli eelmise aasta tasemel.

„1980-90ndatel aastatel tekkinud investeeringute paus seab meile täna suuri väljakutseid. Peame olema nutikad uute lahenduste leidmises ja pingutama, et rikete arv jätkaks vähenemist,“ selgitas Elektrilevi juhatuse esimees Tarmo Mere. Viimase viie aastaga on rikete arv Elektrilevi võrgus langenud rohkem kui 40 protsenti.

Käesoleva aasta esimesse poolde jäi oluline teetähis, kui üle poole näitudest edastati Elektrilevile kauglugemise teel. Kokku on kauglugemisele üle viidud 324 052 arvestit ehk 51,8% kõikidest võrguettevõtte teenindusala majapidamistest ja ettevõtetest

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077