Volkswagenist sai maailma suurim autotootja

Volkswagen oli esimese poolaasta tulemuste põhjal maailma suurim autotootja, vahendab USA Today.

See tähendab omakorda, et Toyota kaotas oma pikaaegse esikoha.

Volkswageni jaoks on tegu suure eesmärgi täitumisega. Ettevõte müüs 2015. aasta esimese kuue kuuga 5,04 miljonit autot, teisele kohale lengenud Toyota 5,02 miljoni vastu. General Motors hoiab edetabelis kolmandat kohta, kuigi ettevõte pole veel poolaasta ametlikke müüginumbreid teatanud.

Analüütikud on väitnud, et maailma suurima autotootja tiitel kannab endas pigem sümboolset tähendust.

IHS Automotive’i analüütik Tom Libby uskus, et Volkswagen hakkab ilmselt end ka seeläbi promoma.

Volkswageni pressiesindaja Jeannine Ginivan eriti suurt tähtsust Volkswageni „võidule“ ei omistanud, nentides e-kirja teel saadetud kommentaaris, et Volkswagen teiste autotootjate müüginumbreid ei kommenteeri.

Libby märkis, et iseasi on, kas Volkswagen suudab jääda maailma suurimaks autotootjaks ka aasta kokkuvõttes. Ta lausus, et Volkswagen on ses osas olnud üsna agressiivne ning ilmselt antakse endast parim, et see nii ka olema saaks.

Volkswageni kerkimine esikohale mõjub eriti hävitavalt Toyotale, kes on pikalt suutnud säilitada kõrge kasumimarginaali ning kellel on suur turuosa. Toyota fiskaalaasta lõppes 31. märtsil ning selle põhjal oli ettevõtte kasumimarginaal 10,1 protsenti, Volkswageni 6,3 protsendi vastu.

Sarnaselt Volkswageni pressiesindajaga ei soovinud ka Toyota kõneisik Scott Vazin sel teemal erilisi kommentaare jagada, nentides vaid, et toodetud autode arv pole Toyotale kunagi eesmärk olnud. Samuti õnnitles ettevõte Volkswagenit saavutatud eesmärgi puhul.

Osale arutelus

  • Pille Ivask

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

Ferrometal otsib MÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

06. aprill 2018

Tööstusliidrid

Teabevara