Maailma suurima lukutootja kasum kasvas 23%

Käibe poolest maailma suurim lukutootja Assa Abloy teatas puhaskasumi 23protsendilisest suurenemisest, ja seda tänu tugevale müügile Põhja-Ameerikas ning Euroopas.

Assa Abloy teise kvartali puhaskasum oli 1,89 miljardit Rootsi krooni (202 miljonit eurot), mis on 23 protsenti rohkem kui eelmine aasta samal ajal. FactSeti küsitletud analüütikud ootasid puhaskasumiks 1,92 miljardit krooni.

Käive suurenes teises kvartalis 22 protsenti, 17,08 miljardi kroonini (1,83 miljardi euroni). Ettevõte teatas, et orgaaniline kasv sellistes üksustes nagu Global Technologies ja Entrance Systems aitasid korvata nõrgemat nõudlust Hiinast. Firma tegevuskasum suurenes 2,22 miljardilt kroonilt 2,74 miljardi kroonini (293 miljoni euroni).

Lukugigant ütles, et kuigi Ameerika turul on näha müügile kasvutrendi, siis Euroopas ja paljudes arenevates turgudes on üldine trend languses. Samas teatas ettevõte, et jätkab laienemist arenevatel turgudel.

Assa Abloy aktsia on enne lõunat tõusnud Stockholmi börsil 1,6%, 167,8 kroonini.

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Käsi­raamatud