Autor: Tanel Raig • 1. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Järvakandi tehasesse investeeriti 25 miljonit eurot

Klaaspakendite tootja Owens-Illinois Inc investeeris Järvakandi tehasesse 25 miljonit eurot.

Investeeringuks saadi ka toetust Euroopa Ühtekuuluvusfondist. Projekti abikõlbulikud kulud olid 10,3 miljonit eurot, saadud toetus 4,1 miljonit eurot. Toetust vahendavaks rakendusüksuseks oli sihtasutus Keskkonnainvesteerinute Keskus.

Osana ettevõtte varade optimeerimise kavast on O-I investeerinud Euroopa tehastesse viimase kahe aasta jooksul 280 miljonit eurot. Järvakandi investeeringu eesmärgiks oli tõsta tehase keskkonnasõbralikkust  ja parandada tootmisvõimekust.

25 miljoni euro suurune investeering hõlmab uut kõrge tõhususega hapniku ja gaasi segul töötavat klaasisulatusahju, kõrgetasemelisi kontrolliseadmeid, uusi tootmismasinaid ning klaasimurru eelsoojendussüsteemi.

Järvakandi investeering on osa O-I’i varade optimeerimise kavast. 2015. aasta lõpuks on O-I investeerinud 3-aastase programmi raames  Euroopa tehastesse üle 420 miljoni euro, et tugevdada ettevõttete tootmisvõimekust ja turupositsiooni. O-I Euroopa annab 10 riigis asuvas 35 tehases tööd 8000 inimesele. 2,1 miljardi suuruse müügituluga aastal 2015 moodustab O-I Euroopa osa ligikaudu 40% ettevõtte ülemaailmsest müügist.

Owens-Illinois Inc on maailma suurim klaaspakendite tootja, mida eelistavad partneriks paljud toidu- ja joogikaupu pakkuvad kaubamärgid. Kontserni 2014. aasta käive ulatus 6,8 miljardi dollarini ning selle 21 eri riigis asuvas 75 tehases on ligi 21 100 töökohta. Järvakandi tehases on 155 töötajat.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077