Energiakontsern Adven omandas Rootsi ettevõtte Enycon

Soomes, Rootsis ja Eestis tegutsev energiaettevõte Adven omandas 30. juunil soojusettevõtte Enycon AB.

Enycon pakub keskkonnasõbralikke küttelahendusi kokku kuuetestkümnes omavalitsuses üle Rootsi. Adveni kontserni tegevjuhi Matti Viljo sõnul omandas ettevõte Enyconi seoses Adveni jõulise laienemiskavaga. “Adven jätkab oma tegevuse laiendamist Rootsis lähtuvalt meie strateegiast. Täna allkirjastatud leping tugevdab veelgi meie positsiooni põhjamaise, kuluefektiivse ja vastutustundliku energiatootjana,” sõnas Viljo.

Enyconi juhatuse esimees Olle Backman väljendas heameelt kahe tugeva energiaettevõtte liitumise üle. “Enyconil ja Advenil on sarnane nägemus turu võimalustest ja mis peamine - sellest kuidas klientide eest võimalikult hästi hoolt kanda. Seetõttu on meil väga hea meel Adveniga jõud ühendada,” sõnas Backman. Enyconi juhtimist jätkab senine tegevjuht Håkan Andersson koos oma meeskonnaga.

Adven pakub terviklikke lokaal- ja kaugküttelahendusi tööstus-, kaubandus-, avalik- ja teenindussektorile, kohalikele omavalitsustele ning elanikkonnale. Enne Enyconi omandamist tootis ettevõte energiat enam kui 180s tootmisüksuses. Ettevõttele kuulub ka enam kui 40 piirkondlikku küttevõrku.  2014. aastal ulatus ettevõtte käive 150 miljoni euroni.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara