Autor: Birjo Must • 29. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tooraine hind on oluliselt langenud

Tänavu esimeses pooles tegid järsu languse läbi pea kõik toorained alates naftast kuni suhkruni ning kombivad nii aina uusi põhju.

Bloombergi tooraine indeks on võrreldes aasta algusega langenud küll vaid 4%, kuid teinud vahepeal läbi suure kõikumise.

Märtsi keskpaigas kukutasid odavad energiahinnad ja üldine optimism suurriikide majanduskasvu suhtes toorainete hinnad 12-aasta madalaimale tasemele. Järsu languse tegid pea kõik toorained alates naftast kuni suhkruni. Samal ajal alustas Euroopa Keskpank oma laiaulatuslikku võlakirjade ostuprogrammi ja USA majanduskasvu kohta tuli positiivseid uudiseid. Nende uudiste valguses prognoosis Goldman Sachs, et toorainete hinnad võivad järgmise kuue kuu jooksul kukkuda veel 20%, kuna tootmine aina kasvab.

Loe rohkem Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077