Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev, Электронный справочник Äripäev • 22. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT Grupp lõpetas 2014. aasta kasumlikult

Eesti tööstuskontsern BLRT Grupp lõpetas möödunud aasta kasumiga. Käive kasvas 9% võrra, ulatudes 411 miljoni euroni.

BLRT Grupi juhatuse esimees Veronika Ivanovskaja peab 2014. aastat edukaks. 2013. aastaga võrreldes suurenes kontserni müügikäive 9% võrra ning ulatus 411 miljoni euroni. Kontserni maksustamata kasum on 11,5 miljonit eurot. "Eriti tähelepanuväärne on, et pärast kaht kahjumlikku aastat lõpetasime 2014. aasta kasumiga. See tulemus on veenev tõend, et varem vastuvõetud otsused ja meie tegevused on olnud õiged“, ütles Ivanovskaja.

Peamised tegurid, mis mõjutasid BLRT Grupi tulemusi positiivselt, olid niihästi laevaremonditööde mahu kasv kui ka laevaehituse kahjumi vähenemine, samuti olukorra paranemine vanametalli töötlemise ja müügi suunal ning ühtlasi suurenes sissetulek mõnedelt muudelt tegevustelt.

"Tulevikku vaatame ettevaatliku optimismiga, sest oluline on kogu aeg meeles pidada, et ebastabiilne geopoliitiline olukord ja jätkuv finantsmajanduslik kriis maailmas avaldavad tugevat mõju muuhulgas ka meie strateegilistele turgudele“, ütles Ivanovskaja. „Sellises olukorras püüame tõhustada oma tööd ning laiendada toodete ja teenuste valikut, keskendudes ettevõtete pidevale arendamisele".

Pikaajalise kasvu tagamiseks plaanib BLRT Grupp lähima viie aasta jooksul teha märkimisväärseid investeeringuid, kokku üle 120 miljoni euro. Suurim investeering on plaanitud Leetu laevaremondi ja stividoriteenuste suunale, samuti ka Soome, ning ka Eestis näeb investeeringukava ette märkimisväärset rahasüsti

Noblessneri kvartali arengusse. Esmajoones puudutab see kinnisvara arendamist ning olemasoleva tootmise üleviimist teistele BLRT Grupi tööstusterritooriumidele.

BLRT Grupp on üks suurimaid tööstusettevõtteid Läänemere ääres, see on asutatud 1912. aastal. Tänapäeval tegutseb kontsern Eestis, Lätis, Leedus, Poolas, Ukrainas, Soomes ja Venemaal. BLRT Grupp annab tööd ligi 4000 inimesele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077