Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 9. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Priit Rohumaa lahkub Viru Keemia Grupist

Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Priit Rohumaa otsustas ametist lahkuda, teatas ettevõte. Sellega lõpeb tema viieteistkümneaastane karjäär kontsernis.

Priit Rohumaa ütles, et viisteist aastat tööd Viru Keemia Grupis on olnud huvitavad ja tempokad, kuid praegu soovib ta pöörata oma elus uue lehekülje ja kontsernist lahkuda. „Tunnen, et just praegu on selleks õige aeg. Viisteist aastat kiiret, sündmusterohket, vastutusrikast tööd mõjutavad inimese prioriteete ja väärtusi. Nüüd, kui jõuab lõpusirgele kolmanda Petroteri põlevkiviõlitehase ehitus, võin ma tunnistada endale ja teistele, et on õige hetk võtta aeg maha ja keskenduda sellisele olulisele teemale nagu perekond,“ selgitas Rohumaa.

Viru Keemia Grupi aktsionär Priit Piilmanni sõnul tähendab Rohumaa lahkumine VKG-le rohkem kui lihtsalt juhi vahetust. „Priidu lahkumisega lõpeb kontserni üks sündmusterohke ajastu. Priit Rohumaa juhtimisel on kontsern teinud olulised sammud arenguteel. VKG aktsionäride nimelt tänan Priitu tehtud töö eest, mis on taganud VKG kiire arengu viimasel kümnendil,“ märkis Piilmann.

Priit Rohumaa tuli kontserni 1998. aastal. 2000. aastast töötas ta kontserni finantsjuhi ja 2009. aastast juhatuse esimehena. Priit Rohumaa jätkab tööd uue juhatuse esimehe valimiseni ehk 1.septembrini. Avalik konkurss uue juhatuse esimehe leidmiseks kuulutatakse välja lähiajal.

VKG on Eesti suurim põlevkivi töötlemisettevõte ja maailma suuruselt teine põlevkiviõlitootja. Kontserni panus riigieelarvesse 2014. aastal ulatus 45 miljoni euroni. VKG annab tööd rohkem kui 2000 inimesele Virumaal, VKG omandis on oma kaevandus, kuus põlevkivi töötlemistehast, tööstusenergia tootmiskompleks, transpordi-, remondi- ja elektritootmisbaasid.

Autor: aripaev. ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077