Autor: Tanel Raig • 29. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tootjad saavad EXPOlt tellimusi

Maailmanäituse EXPO Milano 2015 Eesti paviljonis esindatud puidust seinaplaatide tootja Reliefwalls sai maailmanäituse abiga esimese tellimuse.

Disainitud seinaplaatide tootja Reliefwalls juhatuse liikme Imre Toodu sõnul annab maailmanäitus ettevõttele võimaluse uudset disaini laiemalt tutvustada. „Meie tammepuidust reljeefset seinaplaati on tellitud juba Saksamaalt,“ rõõmustas Toodu esimeste tulemuste üle EXPO-l.

EXPO Eesti esinduse juhi Andres Kase sõnul on maailmanäitusel välja pandud paremik erinevatest valdkonnast. „Eriti hea meel on selle üle, et juba täna, vähem kui kuu aega pärast maailmanäituse avamist on ühel ettevõttel käega katsutavad tulemused ette näidata. See on tõestuseks, et EXPO-l osalemine on ettevõtetele ukseks maailma. Loodetavasti ei jää see ainsaks rõõmusõnumiks ja poole aasta pärast saab välja tuua teisigi edulugusid,“ lisas Kask.

Eesti väljapanekus on ka jalgrattatootja Velonia oma lipulaeva disainrattaga Viks. Velonia esindaja Kristo Riimaa nentis, et Viksile annab EXPO võimaluse end rahvusvahelisel tasandil näidata ja astuda rattahuvilisele samm lähemale.

Riimaa tõdes, et juba täna saab ettevõte mõõdetavaid tulemusi ette näidata. „Võimalike partneritega peetakse läbirääkimisi ja Viksile tuleb juba Itaaliast tellimusi.

Eesti paviljonis on esindatud ligi 40 Eesti ettevõtet, kes annavad edasi meie riigi sõnumit nutikast ja innovatiivsest väikeriigist. Paviljoni väljapanekus on ettevõtted alates toidu- ja joogitööstusest kuni mööblitööstuse, disainerite ja hinnatud mootorratasteni välja.

EXPO paviljonis on väljas järgmised Eesti ettevõtted: A. Le Coq, Abloy, Audes, Bolefloor, Borealis, Borg, Click&Crow, Derelict Furniture, Eesti Puitmajaliit, Estonia Klaver, Karl Disain, Lehe Pruulikoda, Less, Moe Viinatehas, Muinasmööbel, Põhjala, Pöide Pruulikoda, Radis, Raybike, Reliefwalls, Renard Motorcycles, Sangaste Rukkiküla, Skype, Snakefloors, Stigo, Tartu Loomemajanduskeskus, Eesti Teadusagentuur, Teeme Ära, Timbeter, Ulaelu, Uprolls, Viks, Visioontekstiil, Õllenaut, e-Eesti Showroom, Sertifitseerimiskeskus, Liviko ja PULSS.

Maailmanäitus EXPO Milano toimub 1. maist kuni 31. oktoobrini. 145 näitusel osalevat riiki pakuvad meelelahutust ja uusi teadmisi ning põnevust igas vanuses külastajale.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077