Autor: Tanel Raig • 27. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstuse klubi tutvustab energiatootmise väikelahendusi

5. juunil toimuval Tööstuse klubi Rakvere piiritusetehase külastusel räägitakse ka võimalustest, kuidas luua tootmisettevõtte juurde energiatootmine, mille investeering on paarsadatuhat eurot ning tasuvusaeg alla aasta.

Tööstuse klubi esinejate hulka lisandus OÜ Green Fuel Energy tegevjuht Sander Saat. Kui Rakvere piiritusetehas tegi oma koostootmisjaama ehitamiseks 4,4 miljoni eurose investeeringu ja vähendas sellega sooja hinda 50% ning varustab soojaga ka Rakvere linna, siis Sander Saat räägib võimalustest, kuidas tootmisettevõtte juurde rajada väikemaid koostootmisjaamu, milledesse investeering on kordades väiksem. Saat selgitab, kuidas teha selgeks ettevõtte vajadused, millise võimsusega energiatootmine on optimaalne. Ta tutvustab võimalusi, kuidas oma energiatootmist finantseerida – kust saab toetusi ja millele neid antakse ning millele mitte. Samuti teeb ta ülevaate koostootmisjaamade tasuvusest ja millest sõltub tasuvusaeg. Parematel juhtudel jääb koostootmisjaama tehtud investeeringu tasuvusaeg alla aasta.

Lisaks räägivad Tööstuse klubis oma koostootmisjaama investeeringu ja kasutuskogemusest Rakvere piiritusetehase juhid Sven Ivanov ja Arno Kangur, näha saab tootmist Rakvere piiritusetehases ning külastatakse Moe peenviinavabrikut. Rakvere piiritusetehase koostootmsijaamast saab lähemalt lugeda SIIT.

5. juunil Tööstuse klubi Rakvere Piiritusetehases: „Investeering energiatootmisse tööstuse tootmiskulude vähendamiseks“

10:45-11:00 Kogunemine Rakvere piiritusetehases11:00-11:30 Ettekanne ja arutelu “Energiatootmise investeeringu tasuvus tootmiskulude vähendamiseks"11:30-13:00 Ringkäik Rakvere piiritusetehases ja koostootmisjaamaga tutvumine13:00-14:00 sõit Moe peenviinavabrikusse ja kohvipaus14:00-14:30 „Väikeenergiatootmine tööstusettevõttes: vajaduste selgitamine, finantseerimine, tasuvus“14:30-15:15 Moe peenviinavabriku ja Viinamuuseumi külastus

Kogemusi jagavad Estonian Spirit OÜ juhatuse liige Sven Ivanov, Rakvere piiritusetehase tegevjuht Arno Kangur, OÜ Green Fuel Energy tegevjuht Sander Saat.

Üritus toimub Rakvere piiritusetehases (Kalda tänav 3, Rakvere) ja Moe peenviinavabrikus (Moe küla, Tapa vald)

Osalemine Tööstuse klubis maksab 89 eurot + km..

Registreeruda saab SIIT

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077