Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 21. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallegg hakkab kanavarbaid Hongkongi lennutama

Eesti suurim toiduainetööstuse ettevõte HKScan Estonia sai loa hakata Eestis toodetud jahutatud ja külmutatud linnuliha eksportima Hongkongi.

Eksportimist alustatakse töötlemata kanavarvaste ja -tiibadega. HKScan Estonia on Eesti suurimaid toiduainetööstuseid, mille portfelli kuuluvad Talleggi ja Rakvere tooted.

„Kuna Hongkongi erimajandustsooni eksportimiseks on lisaks pikale taotlusprotsessile äärmiselt kõrged nõuded, siis on see kvaliteeditunnustus meie toodetele,“ ütles HKScan Estonia juhatuse esimees Teet Soorm. „Plaanime alustada eksportimist küll esialgu töötlemata kanavarvaste ja -tiibadega, kuid tulevikus on ka plaanis laiendada müüki lisaväärtusega toodetele,“ selgitas Soorm.

„Siinkohal tuleb rõhutada Hongkongi vastavate ametite põhjalikkust, mis võttis aega keskeltläbi poolteist aastat,“ ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel. „HKScan Estonia toodetud linnuliha tervisesertifikaadid kinnitati heaks ning see näitab meie kodumaise linnuliha kvaliteedi kõrget taset,“ lisas Pärtel.

Peale linnuliha eksportimise taotleb HKScan Estonia ka sealiha eksportimist Hongkongi, vastust veel oodatakse.

Hongkongi turg on HKScan Estoniale esimene etapp sisenemisel Aasia turule, kust edasi plaanitakse vaadata teiste sealsete turgude poole.

HKScan Grupp avab Hongkongis veel sel aastal kohaliku müügiettevõtte, mis on strateegiline otsus ekspordi arendamiseks. Müügifirma hakkab plaanide järgi tulevikus vastutama turunduse ja klienditeeninduse eest ka teistes Kaug-Ida riikides.

HKScan toodab, turustab ja müüb tugevate kaubamärkide all kvaliteetset ja vastutustundlikult toodetud sea- veise-, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. HKScan Estonia koduturud asuvad Soomes, Rootsis, Taanis ja Baltimaades, eksporditakse peaaegu 50 riiki. HKScani netokäive oli 2014. aastal 2 miljardit eurot ja töötajaid on ettevõttes ligikaudu 7 700.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077