Autor: Kadrin Karner • 21. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kiire kasvuga puidutootjad ootavad uusi rekordeid

Korduvalt puidutööstuse keskmisest rohkem käivet kasvatanud kohalikud ettevõtted ootavad vilgast käibekasvu või lausa rekordeid ka sel aastal, kirjutab Äripäeva kuukiri Metsandus.

Puitmajade tootmise ja püstitamisega tegelev EstNor OÜ on neljal järjestikusel korral ettevõtte käivet sektori keskmisest rohkem kasvatanud. Mullu ulatus grupi kogukäive 4,36 miljoni euroi. 2015. aasta käibenumbri prognoosid on samuti suhteliselt head. Kogu aasta toodang on praeguseks juba ette välja müüdud.

Mööbli tootmise ja saematerjali müügiga tegeleva Virumaa Metsatööstuse kolmel korral sektori keskmisest enam kasvanud käibenumber tuleneb peamiselt tehase renoveerimisest 2012. aastal, aga ka puidu töötlemisel kasutatavate tööpinkide uuendamisest.

Ettevõte kasvatas 2013. aasta teenitud 2,3 miljoni eurose käibe 2014. aasta lõpuks 3,5 miljonini. Käesolev aasta loodetakse lõpetada 1,7 korda suurema numbri ehk 6 miljoni euro juures.

Loe rohkem Äripäevast

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077