Autor: Sirje Rank • 19. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peter Hunt investeerib porolooni tootmisse16 mln

Euroopa suuruselt teise teki- ja padjatootja Trading House Scandinavia omanik Peter Hunt plaanib hakata Eestis porolooni tootma ja investeerib selleks 16 miljonit eurot.

„Traditsiooniliselt oleme masstootja, kuid nüüd tahame ennast väärtusahelas ka kõrgemal positsioneerida,“ räägib Hunt DI-le, mis avaldab iga päev artikli mõne väikese või keskmise suurusega ettevõtte tegemistest. „Eksklusiivsema varjundiga saaksime jõuda ka väiksematesse kettidesse ning spetsiifilisemate magamistarvete ja mööblidetailide tootjateni.“

Samm selles suunas on poroloonitootmise alustamine Eestis. Tootmise alguseks on plaanitud 2016. aasta ning investeeringu suuruseks 150 miljonit Rootsi krooni (16 mln eurot). Lisaks võeti mullu üle Finlaysoni tootmisüksused Soomes ning üks väiksem üksus Venemaal.

„Aastal 2018 peaks kontserni käive ulatuma 2 miljardile Rootsi kroonile,“ ütles Hunt. Sinna on sisse rehkendatud ka Hundile kuuluvad golfirajad Eestis. Septembris plaanib Hunt avada uue golfiraja Pärnus, projekti järgmises faasis on plaanis ranna lähedale rajada ka hotell ja elamud.

Igal aastal toodab Trading House Scandinavia, mille käive ületas mullu esmakordselt miljardi Rootsi krooni piiri, 5 miljonit tekki ja 10 miljonit patja. Lisaks väiksemad nišitooted matusebüroodele, tervishoiuasutustele ja külmutatud kaupade transportijatele. Firma peakorter on Rootsis Norrköpingis, tootmine Eestis, Poolas, Soomes, Venemaal ja Hiinas. Klientide seas on mitu Euroopa suurimat mööbli- ja kodutekstiili ketti nagu Ikea, Carrefour, Tesco, Karstadt ja Argos.

Trading House Scandinavial on praegu ca 1100 töötajat. Viimastel aastatel on tootmist palju automatiseeritud – personalikulud kontsernis on keskmiselt vaid 12%. Alal valitsevatest trendidest viitab Hunt tootmise naasmisele Aasiast Euroopasse ning järjest enam uute kunstlike materjalide kasutamisele magamistarvikute tootmisel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077