Autor: Maarja Lega • 18. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väiketootjatel on raske ruume leida

Alustava tootmisettevõtte jaoks võib ruumide leidmine osutuda üsna keerukaks, sest mõistliku hinnaga väikeseid tootmisruume on saada vähe ning paljud neist on halvas seisukorras.

Veebruaris Telliskivi Loomelinnakus Tallinnas uue pagaritöökoja avanud Muhu Leiva juhatuse liikme Martin Seppingu sõnul otsiti pagaritöökojale sobivat asukohta kaua ja kannatlikult.

Sepping tunnistas, et Tallinna kinnisvaraturult sobivate tootmispindade leidmisega oldi hädas. Ruumidele seatud nõudmised moodustasid harvaesineva kombinatsiooni. “Enne Telliskivi Loomelinnakuga tutvumist olime jõudnud arusaamani, et Tallinn ei ole üldse õige koht pagaritöökoja avamiseks. Sobilikud tööstusruumid olid ebasobivas asukohas ja hirmus koledad,” selgitas Sepping. Uut tootmispinda otsiti umbes pool aastat.

Lehe Pruulikoda, kes pani oma tootmise käima Tallinna külje alla Keilas, seadis eesmärgiks leida sobiva taristuga ruumid, kus oleks piisvalt energiat, kvaliteetne ja stabiilse koostisega vesi ning õlle toomiseks sobivad kõrged laed. “Kuna alustasime täiesti uuel alal uue ärimudeliga, oli meie jaoks väga oluline hind ja õlle tootmiseks vajaliku kohaliku puurkaevu olemasolu,” selgitas Lehe Pruulikoda OÜ juhatuse liige Tarmo Tali ruumidele esitatud nõudmisi.

Loe rohkem Äripäevast

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077