Autor: Tanel Raig • 12. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakreti müük küündis 700 000 euroni

Eesti kuivsegude tootja, Mäo tehase omaniku Sakret OÜ käive tõusis esimeses kvartalis 5 protsenti võrreldes sama perioodiga mullu ja moodustas 700 tuhat eurot.

Sakret grupi üldine käive Baltimaades suurenes 2015. aasta esimeses kvartalis nelja protsendi võrra ja ulatus üle kolme miljoni euroni. Sakret grupi eksport kasvas esimeses kvartalis 41% võrra võrreldes sama perioodiga mullu ja ületas 100 tuhande euro piiri. „Ekspordi arvestatav kasv tuleneb ennekõike Soome ja Rootsi turgudel. Sakret ei tegele ise välisriikides müügiga, vaid kasutab selleks kohalikke inimesi,“ kommenteeris Sakret OÜ juhatuse liige Ahto Leitud.

Leitudi sõnul olid Sakret OÜ eduka esimese kvartali kasvumootoriks kohalikul turul möödunud aasta lõpetamata objektid, mis läksid töösse 2015. aasta esimeses kvartalis. Samas mainis Leitud, et riigisektor ei toeta ehitajaid ja materjalide tootjaid tellimustega sektori jätkusuutliku säilitamiseks ning lähituleviku lootused on seotud pigem erasektori arenguga. „Kahjuks riigisektori tugi ja ehitusmahud käesoleval aastal eriliseks optimismiks põhjust ei anna - täna võime juba üsna kindlalt väita, et käesoleval aastal on ehitusobjekte vähem ja objektid on väiksemad. Teatavat elavnemist on näha erasektoris, aga seegi ei kompenseeri suuri riiklikke tellimuste puudumist“, ütles Leitud.

Sakreti bränd loodi USAs 1936. aastal. Sakret Grupp toodab ehituslike kuivsegusid. Grupil on kokku üle 60 frantsiisilepingu alusel töötava tehase. Lätis avati Sakreti tehas 2004. aastal, 2007. aasta suvel alustas tööd Sakreti tehas Eestis, 2008. aasta suvel avati tehas Leedus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077