Puudulik infosüsteem pidurdab tööstust

Täna toimuval rahvusvahelisel konverentsil Industry 4.0 sõnas Wolf Grupi juhatuse esimees Jaan Puusaag, et üheks Eesti tööstusettevõtete arengupiduriks võib olla puudulik infosüsteem.

„Ka meie alustasime Exceli tabelitega, kuni need kasvasid üle pea. Täna oleme juurutanud ERP-süsteemi (ressursiplaneerimise süsteem), mis on esimene suur samm tootmise juhtimise digitaliseerimises. Meie kogemus süsteemi juurutamisel oli, et süsteemi litsentsitasud on vaid umbes pool kogukuludest ning eluliselt oluline on omada tugevat projektijuhti, kes süsteemi ellu viib. Meie jaoks oli üllatus, et IKT arengut muidu väga toetav EAS ei toeta ERP süsteemide juurutamist Eesti tööstusettevõtetes. Usun, et siia peaks kindlasti tulema muudatus,” selgitas Puusaag.

Otseülekannet konverentsist vaata SIIT.


Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara