Elektrilevi uuendab Kuusalu alajaama

Elektrilevi investeerib 1,1 miljonit Kuusalu piirkonnaalajaama uuendamisesse. Paraneb 2357 Ida-Harjumaa majapidamise ja ettevõtte elektrivarustuse kindlus.

Elektrilevi üldplaneerija Meelis Kodres ütles, et alanud tööd on esimene etapp Kuusalu alajaama uuendamisel. Selle käigus ehitatakse uus alajaama hoone, paigaldatakse 10 kV jaotusseade, rajatakse ühendused elektrivõrguga ning demonteeritakse vanad seadmed. Teises etapis paigaldatakse alajaama uus ja võimsam 110 kV kõrgepingetrafo ja likvideeritakse Kehra-Kuusalu vananenud elektriliin, mille järele kaob pärast uuendustöid vajadus.

Lisaks viiakse maa alla neli seni üle Tallinn-Narva maantee kulgenud elektriliini. Paraneb nii elektrivõrgu töökindlus kui elektriohutus. Uuendustööde tulemusena muutub täpsemaks rikkekoha fikseerimine ning elektrivarustus on tänu kaugjuhitavatele seadmetele võimalik taastada senisest kiiremini.

Aprillis lõpetati Kuusalu alajaama projekteerimisetööd ning eelmisel nädalal alustati suuremate ehitustööde ettevalmistamisega. Ehitaja S-Power lõpetab ehitustööd alajaama juures käesoleva aasta lõpuks.

 

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara