Autor: Tanel Raig • 8. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tänavune parim õpilasfirma valitud

Junior Achievement Eesti korraldatud võistlus tõi sel aastal innovatioonikeskus MEKTORYsse kokku 20 Eesti kõige tugevamat õpilasfirmat. Konkurss toimus 20.korda.

Võitaks osutus ÕF Wooch Miina HärmaGümnaasiumist (Henri Hallik, Magnus Loos, Meelis Pihlap, Roland Sirg, juhendaja Karmo Kurvits), mis toodab käsitööna puust käekellasid. Võidu tõi  ühtaegu põnev idee, väga hea teostus ning ka nende võime oma eksklusiivse hinnaga ajanäitajaid väga edukalt müüa.

Võistlus toimus kolmes voorus – esiteks tutvustasid noored ettevõtjad oma toodet või teenust nelja minuti jooksul laval. Seejärel vestlesid nad kinniste uste taga žüriiga ning lõpetuseks pidid nad oma müügioskusi ja toodet või teenust tutvustama müügistendide taga. Arvesse võeti ka juba varem esitatud aruanded.

Žürii esimehe ja Junior Achievement Eesti nõukogu liikme Peeter Tohveri sõnul pole ta nii häid ideid näinud üle tüki aja ning žüriil oli raske nende kõigi seast välja valida see üks kõige parem Lisaks jagati välja mitmed eriauhinnad: Äripäeva tuleviku liidri eripreemia võitis ÕF SideSleep, kes müüb nutikaid kaasas kantavaid patju neile, kel pika bussi-, auto- või lennusõidu ajal kipub uni peale tulema. Tallinna Sadama parima sõnumiga õpilasfirma eripreemia võitis ÕF Sablette, kes mõtlesid välja nutikad ühekordsed seebid, mida on väga mugav kasutada kodust eemal viibides. Coca Cola eripreemia aktiivsete eluviiside edendamise eest sai ÕF Sportlastic, kes on välja töötanud mugava ja kasuliku ümber keha käiva koti, mis trenni tehes hoiab kenasti paigal su võtmed, telefoni ja muu vajaliku – miski ei lähe katki ja ei kolise! EBS-i eriauhinna võitis ÕF SafeCharge, kes müüb mugavaid mobiiltelefonide laadimise hoidikuid – nii ei komista sa kunagi juhtmete otsa ja ei lõhu ära oma telefoni ekraani.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077