Toidutööstus otsib nutikamat mõtteviisi

Toiduainetööstuse aastakonverentsil „Arukas juhtimine, tark spetsialiseerumine ehk kombinaadist leiutajatekülaks“ otsitakse vastust , kuidas toidutööstust nutikamaks arendada.

„Paljud Eesti tootjad on päris hästi hakkama saanud väljakutsetega, mille tõi kaasa Venemaa embargo ja sealse turu ärakadumine. Kuid aina tihenev konkurents välisturgudel, surve palgatõusule ning süvenev tööjõupuudus on ilmsed märgid, et konkurentsis püsimiseks peavad Eesti toiduainetööstused leidma ja omaks võtma uue, nutikama mõtteviisi,“ ütles Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. „Mul on hea meel, et kodumaine tarbija eelistab üha enam kohalikku toitu. Kuid välisturgudele minek ei käi nii, et lihtsalt lükkame Eestis populaarse toote lettidele. Samas toob eksport märkimisväärset tulu nii ettevõttele kui Eesti riigi majandusele.“

Konverentsil arutlevad toiduainetööstuse väljakutsete üle ning otsivad nutikaid lahendusi SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel, maaeluminister Urmas Kruuse, Paulig Grupi maailmaköögi ja maitseinete divisjoni juht Baltimaades Rainer Tammet, Arengufondi majandusekspert Kristjan Lepik, Äripäeva peadirektor Igor Rõtov, Taarapõllu talu omanik Edgar Kolts, EASi juhataja Hanno Tomberg, ASi Leibur tegevjuht Asso Lankots ja Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Konverentsil kuulutatakse välja Eesti parim toiduaine 2015 ning tunnustatakse Toiduliidu parimaid eksportivaid ettevõtteid.

Toiduainete tööstus on paberi- ja puidutööstuse järel Eesti suuruselt teine tööstussektor.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Käsi­raamatud