Autor: Tanel Raig • 20. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis märtsis kuuga

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2015. aasta märtsis võrreldes veebruariga 0,6% ja võrreldes eelmise aasta märtsiga -0,6%, teatas Statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas märtsis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus mäetööstuses, elektroonikaseadmete ja puittoodete tootmises, samuti hindade langus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning toiduainete tootmises.

2014. aasta märtsiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektroonikaseadmete, toiduainete ja kütteõlide tootmises, samuti hinnatõus mäetööstuses ja metallitootmises.

Enim tõusis tööstustoodangu tootjahinnaindeks mäetööstuses – võrreldes tänavuse veebruariga 11,4 protsenti ning mullu märtsiga võrreldes 7,3 protsenti. Enim langes elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamine vastavalt 5% ja 0,8%.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2015. aasta märtsis võrreldes veebruariga 0,8% ja võrreldes 2014. aasta märtsiga -3,3%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid märtsis keskmisest enam naftasaaduste, keemiatoodete ja turbatoodete hinnad, samas langesid elektrienergia, ehitusmaterjalide ja kummi- ning plasttoodete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2015. aasta märtsis võrreldes veebruariga 1,7% ja võrreldes 2014. aasta märtsiga -3,3%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid märtsis keskmisest enam naftasaaduste, nahktoodete ja keemiatoodete hinnad, samas langesid elektrienergia, puittoodete ning ehitusmaterjalide hinnad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077