Eestisse jõuab esimene 3D-metalliprinter

Tallinna Tehnikaülikooli vanemteadur Meelis Pohlak kinnitas 3D-printimise konverentsil, et suvel jõuab Tehnikaülikooli Eesti esimene metalliprinter.

Seni on Eestile lähimad 3D-metalliprinterid Soomes ja Leedus. Pohlaku kinnitusel jõuab aga ka TTÜsse juunis väike metalliprinter. „Riigihange on tehtud ja läheb ostmiseks,“ lausus ta. Ta lisas, et kõik ettevõtted on oodatud seda printerit kasutama.

Konverentsil esinenud ELI juhatuse liige Tõnu Vaher ütles, et ka tema peas on juba aasta otsa tiksunud mõte, millal tasub hakata ettevõttesse metalliprinterit ostma. ELI toodab droone, millede osadest on ligikaudu 30% valmistatud 3D-printeriga.

Vaheri sõnul suures lennunduses juba kasutatakse 3D-printerit. Kui on võimalik printida juba titaanist, siis miks mitte kasutada seda ka väikeste lennumasinate tootmisel, mis muudaks detailid oluliselt tugevamaks ja odavamaks, nentis Vaher.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara