Ericsson plaanib Rootsis suurkoondamisi

Maailma suuruselt kolmas võrguseadmete tootja tootja Ericsson teatas eile, et plaanib kulude kärpimise programmi raames Rootsis koondada kuni 2200 töökohta, et kasumlikkust suurendada.

Pooled koondatavatest töökohtadest on Stockholmis, ülejäänud Katrineholmis, kus Ericsson oma tegevuse üldse lõpetab, Boråsis, Kumlas, Göteborgis, Linköpingis ja Karlskronas. Valdkonniti puudutavad koondamised teadus- ja arendustegevust ning varustust, vahendas agentuur Bloomberg.

Kõigist Ericssoni palgal olevatest inimestest puudutavad värskelt teada antud koondamised 2%. 2012. aastal koondas Ericsson Rootsis 1550 töötajat. Viimased koondamised on osa novembris avalikustatud 9 miljardi Rootsi krooni suurusest kokkuhoiukavast.

Kokku on Ericssonil Rootsis 17 600 töötajat.

Kärbetele sunnib Ericssoni konkurentide Nokia OY ja Huawei Technologies Co kiirem müügi kasv. Agentuuri Bloomberg arvutuste järgi oli neljandas kvartalis Ericssoni käive töötaja kohta 77 500 dollarit võrreldes 87 000 dollariga Nokias. Ericssoni brutomarginaal alanes neljandas kvartalis 36,6 protsendile aastataguselt 37,1 protsendilt.

Aastani 2017 prognoosib Ericsson traadita võrguseadmete turu kasvuks 2-4% aastas.

Osale arutelus

  • Sirje Rank

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara