Tööstusettevõtted kasvatavad mahtu

Jaanuaris tööstustoodang võrreldes mullusega suurenes: toodang kasvas töötlevas tööstuses ja mäetööstuses, kuid vähenes energeetikas.Tööstusettevõtted tootsid jaanuaris 2% rohkem toodangut kui eelmise aasta jaanuaris, teatas Statistikaamet.

Jaanuaris toodeti töötlevas tööstuses 2% rohkem toodangut kui eelmise aasta samal kuul. Toodangu mahu suurenemist põhjustas eelkõige elektroonika- ja puittoodete tootmise kasv. Suurema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang jaanuaris veel metalltoodete, elektriseadmete ja mööbli tootmises.
 Toodangu kasv ei olnud laiapõhjaline – enam kui pooled tööstusharud ei saavutanud jaanuaris eelmise aasta taset. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang toiduainete, keemiatoodete ning mootorsõidukite tootmises.

Välisturule müüdi jaanuaris 72% kogu töötleva tööstuse toodangust. Mulluse jaanuariga võrreldes suurenes korrigeerimata andmetel toodangu müük ekspordiks 7%, müük kodumaisele turule vähenes 1%. Ekspordi suurenemise peamine põhjus oli samuti elektroonikatoodete ja elektriseadmete müügi kasv.
Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti tänavu jaanuaris tööstuses kokku 2% vähem toodangut kui eelmise aasta detsembris, sealhulgas töötlevas tööstuses 1% vähem.

Mulluse jaanuariga võrreldes toodeti elektrit 5% rohkem ja soojust 19% vähem.


Osale arutelus

  • Äripäev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

Teabevara