Tööstusettevõtted kasvatavad mahtu

Jaanuaris tööstustoodang võrreldes mullusega suurenes: toodang kasvas töötlevas tööstuses ja mäetööstuses, kuid vähenes energeetikas.Tööstusettevõtted tootsid jaanuaris 2% rohkem toodangut kui eelmise aasta jaanuaris, teatas Statistikaamet.

Jaanuaris toodeti töötlevas tööstuses 2% rohkem toodangut kui eelmise aasta samal kuul. Toodangu mahu suurenemist põhjustas eelkõige elektroonika- ja puittoodete tootmise kasv. Suurema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang jaanuaris veel metalltoodete, elektriseadmete ja mööbli tootmises.
 Toodangu kasv ei olnud laiapõhjaline – enam kui pooled tööstusharud ei saavutanud jaanuaris eelmise aasta taset. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang toiduainete, keemiatoodete ning mootorsõidukite tootmises.

Välisturule müüdi jaanuaris 72% kogu töötleva tööstuse toodangust. Mulluse jaanuariga võrreldes suurenes korrigeerimata andmetel toodangu müük ekspordiks 7%, müük kodumaisele turule vähenes 1%. Ekspordi suurenemise peamine põhjus oli samuti elektroonikatoodete ja elektriseadmete müügi kasv.
Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti tänavu jaanuaris tööstuses kokku 2% vähem toodangut kui eelmise aasta detsembris, sealhulgas töötlevas tööstuses 1% vähem.

Mulluse jaanuariga võrreldes toodeti elektrit 5% rohkem ja soojust 19% vähem.


Osale arutelus

  • Äripäev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara