Autor: Tanel Raig • 19. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva elektrijaamad said Narva soojusvõrgu ainuomanikuks

Narva linnavalitsus müüs Eesti Energia Narva Elektrijaamadele seni linnale kuulunud 34% osaluse Narva Soojusvõrgus.

AS Narva Soojusvõrk, mis haldab üht Eesti pikimat 75-kilomeetrist kaugküttevõrku, kuulub tänasest 100% Eesti Energia Narva Elektrijaamadele. Tehingu hinnaks kujunes enampakkumise käigus 1,19 miljonit eurot. Narva Soojusvõrgu 2013. aasta käive ulatus ligi 11 miljoni euroni. Kui konkurentsiameti kooskõlastatud Eesti keskmine soojuse piirhind on 56,30 eurot/MWh, siis Narva Soojusvõrgu piirhind on sellest oluliselt madalam 33,54 eurot/MWh.

Narva elektrijaamad varustavad Narva linna kaugküttevõrgu kaudu soojuse ja kuuma veega. „Narva elektrijaamad on suurimaid soojusenergiatootjaid Eestis. Kokku varustavad jaamad soojusega ligi 63 000 Narva elanikku ja ümberkaudseid ettevõtteid. Tänu sellele, et Narva külje all asub suur Balti põlevkivielektrijaam, on Narvas sooja hind teiste piirkondadega võrreldes märkimisväärselt odavam,” ütles Eesti Energia Narva Elektrijaamade juhatuse liige Tõnu Aas. Ta lisas, et soojusvõrkude korrashoid eeldab üsna mahukaid investeeringuid.

„Viimase kuue aasta jooksul on soojusvõrke renoveeritud 1,7 miljoni euro eest. Selle tulemusel on Narva soojakaod ühed väiksemad. Ma olen veendunud, et kui kõik aktsiad on ühe omaniku kätes, on lihtsam ka vajalikke investeerimisotsuseid teha," lisas Aas.

Narva linn saab vajaliku soojusenergia 2004. aastal renoveeritud Balti elektrijaama 11. energiaplokist, mis töötab kaasaegseimal keevkiht-tehnoloogial ja kus saab kütusena kasutada põlevkivi kõrval ka biomassi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077