Autor: Tanel Raig • 12. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Puitmajaliidus kolm uut liiget

Eesti Puitmajaliidus on kolm uut ettevõtet: OÜ Sternoberg, Ehituse ABC ja AS Saare Erek.

OÜ Sternoberg on Võrumaal tegutsev ümarpalgist aiamööbli tootja. Tegemist on väikefirmaga, mis alates 1995. aastast spetsialiseerus unikaalse kiikuva grillmaja Kapteni Grill valmistamisele. Ümarpalgi töötlemiseks sobivad seadmed on ettevõte ise ehitanud. Sternobergi toodangust läheb ekspordiks ligi 85%, peamised turud on Kesk-Euroopa, Venemaa ja Skandinaavia.

Ettevõtte juht Airo Pikinen loodab, et puitmajatootjate katusorganisatsioon pakub tuge asjaajamisel ja orienteerumisel Norra turul.

Teine uus liige on AS Saare Erek. 1990. aastal Saaremaal asustatud Eesti kapitalil põhineva ettevõtte tegevusalade seas on lisaks majatootmisele ka üldehitus ning ehitusmaterjalide tootmine ja müük. Peamised tooted on freesprussist aiamajad. Hetkel annab Saare Erek Kuressaares tööd ligi 100le inimesele.

Aiamajade eksporti alustati aastal 2013 Saksamaale,  lisandusid Hollandi ja Suurbritannia turud. Jaanuaris 2015 toodeti esimesed majad Hiina ja tehakse tööd ka teiste uute turgudega. 

Ehituse ABC on ehitusmaterjalikaupluste kett Eestis. Ettevõte pakub ehitusmaterjale, viimistlus- ja sisustuskaupu nii era- kui äriklientidele. Ehituse ABC turundusdirektori Urmas Truusa sõnul on nende kauplustes müüdav puit kodumaine. Muud materjalid võetakse otse tehasest. Vahendatud kaupa on väga vähe.

Truusa loodab, et Puitmajaliitu kuulumine annab materjalimüüjale eelise tunda paremini turgu ja jagada oma teadmisi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077