Autor: Tanel Raig • 11. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Farmi Piimatööstus käivitas ainulaadse pakendusliini

Farmi Piimatööstuses alustas tööd ainulaadne pakendusliin, kus villitud jogurtipakkidest saab kätte rohkem toodet. Innovaatilise liini sisseseadmiseks investeeriti 1,2 miljonit eurot. 

Farmi Piimatööstuse tegevjuhi Valdis Noppeli sõnul on uue pakendamisliini sisseseadmine oluline verstapost kodumaise piimatööstuse ajaloos. Lisaks toiduaine koostisele ja maitsele pööravad Eesti inimesed suurt tähelepanu ka pakendile.

Võrreldes tavapärase kartongpakendiga on Farmi uued pakendid kasutajasõbralikumad ja keskkonnasäästlikumad. Rootsis läbiviidud katsed näitavad, et uuest, innovaatilisest Pure-Pak®Sense pakendist on võimalik kätte saada 99% tootest. Pakendi saab jogurdi vähenemisel spetsiaalsete voltimisjoonte järgi kokku voltida. Suur korgiava võimaldab mugavalt valada ning pakendil olevad libisemist takistavad press-lained, muudavad pakendi käeshoidmise mugavamaks.

 Innovaatiline pakendamisliin on ainulaadne kogu Baltikumis, mis laiendab oluliselt ettevõtte ekspordivõimalusi. Noppeli andmetel moodustas eksport 2014. aastal ettevõtte käibest ligikaudu 8% ja peamisteks sihtriikideks olid Läti, Leedu ning Soome. “Uuel liinil toimub pakendi formeerimine ja toote villimine ülerõhu all olevas steriilses keskkonnas, mis omakorda tagab piimatoodete pikema säilivusaja. See annab võimaluse laiendada ja alustada laiendatud tootevaliku kaudu müüki ka kaugemal. Uute eksporditurgudena näeme lähiajal teisi Skandinaavia riike nagu Rootsi ja Taani,” selgitas Noppel. Farmi Piimatööstus kuulub Eesti kapitalil põhinevasse toiduainete tootmise ja müügiga tegelevasse kontserni Maag Grupp, kuhu kuuluvad ka AS Rannarootsi Lihatööstus ja AS Maag Konservitööstus. Jõhvis tegutsevas Farmi Piimatööstuses töötab täna ca 200 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077