Autor: Tanel Raig • 10. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia Õlitööstust hakkab juhtima Dmitri Lipatov

Eesti Energia Õlitööstust asub 11. märtsist juhtima senine Narva elektrijaamade tootmisdirektor Dmitri Lipatov.

Eesti Energia juhatuse liikme Raine Pajo sõnul on Eesti Energia strateegia õli ja elektri koostootmine. Uues õlitehases toodetakse koos õli, elektrit ja põlevkivigaasi. Narva elektrijaamade senise tootmisdirektori Dimitri Lipatovi taust on  õlitööstuse juhtimise ülevõtmiseks sobiv ja toetab valitud arengusuunda.

Eesti Energia õlitööstuse areng on olnud Dmitri Lipatovi sõnul väga intensiivne. „Viimastel aastatel on tootmismahud pea kahekordistunud. Mul on hea meel, et mulle on antud võimalus oma insenertehnilist kogemust rakendada õlitootmise ning tulevikku vaadates järjest enam ka õli ja elektri koostootmise suunal,” rääkis Dmitri Lipatov.

Dmitri Lipatov on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli soojusenergeetika ja EBSi ärijuhtimise magistriõppe. Eesti Energiasse asus Lipatov tööle 1990. aastal Narva elektrijaamade ekspluatatsiooni vaneminspektorina. Aastatel 2002-2009  täitis ta Eesti elektrijaama juhataja asetäitja ja seejärel Balti elektrijaama juhataja kohustusi. Alates 2011. aastast on ta töötanud Narva elektrijaamade tootmisdirektorina.

Alates 2007. aastast õlitööstust juhtinud Igor Kond lahkub ettevõttest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077