Hiiumaal toodetakse taas vorsti

Pühalepa valla Suuresadama külas avati jaanuaris väike lihatööstus, kirjutas Hiiu Leht.

Pärast seda kui Hiiu Kalur 90ndatel oma abitootmise sulges, pole hiidlastel oma vorstivabrikut olnud. Vastavatud lihatööstuses OÜ Pilder valmistavad töötajad Ivo Lõppe juhtimisel valdavalt kohalikust lihast vorsti ja grilltooteid.
Lisaks vorstile valmivad siin suitsusingid, suveks jõuavad müüki ka grillvorstid ja muud grilltooted.

Hiiumaa Grillfestil 2011 võitis esikoha Olustvere kooli võistkond, kuhu kuulus ka Lõppe. Mullu pälvis tema valmistatud kalatoorvorst esikoha kevadisel Lestafestivalil ja selle maiuse tahab ta suvetoodete nimekirja lisada. Eelmisel nädalal jõudis ettevõttesse kohale 160-liitrine keedukatel, millega on plaanis hakata valmistama puljongit, sülti ja pasteeti.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara