Autor: Tanel Raig • 29. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuulikutootja TUGE Energia kolis Pakri tööstusparki

Konesko väiketuulikute tootmise ja arendamise üksuse ning TUGE kaubamärgi omandanud ettevõte TUGE Energia OÜ sõlmis 5-aastase koostöölepingu PAKRI Teadus- ja Tööstuspargiga.

TUGE Energia alustab PAKRIs seni edukaima kodumaise väiketuuliku, TUGE® 10 tootmist ning plaanib lähiajal arendada ja turule tuua uued 20kW ja 50kW tuulikud.

Konesko AS tegeles aastast 2008 väiketuulikute arendamise ja tootmisega. Tänavu müüdi edasine arendustöö, tootmine ja intellektuaalne omand TUGE Energia OÜ ettevõttele. Ettevõte alustab tuulikute tootmist energia- ja keskkonnatehnoloogiale fokuseerivas PAKRI Teadus- ja Tööstuspargis ning Konesko AS jätkab ettevõtte tootmispartnerina lepingulise allhankijana.

TUGE Energia ja PAKRI Teadus- ja Tööstuspark sõlmisid 5-aastase koostöölepingu, mille eesmärk on välja ehitada ja seadistada TUGE® väiketuulikute testimis- ja arenduskeskkond ning tootmine PAKRI hoonekompleksis Paldiskis. Koostöölepingu teine osa on leida investeeringud uute tuulikute arenduseks ning sertifitseerimiseks. Investeering tehnoloogia arendusse planeeritakse kaasata läbi PAKRI ja Tehnopoli poolt asutatud Energia- ja Keskkonnatehnoloogia Arenduskeskuse OÜ (RoheTAK), mis tegeleb hetkel osa investeeringu kaasamisega EASist.

“Konesko juhtkond usaldas väiketuulikute edasise arendamise ja tootmise meeskonnale, kelle eesotsas jätkub tugevate kogemustega Konesko endise tuulegeneraatorite osakonna projektijuht Indrek Gregor ning oleme valmis pakkuma tootmistuge nii olemasolevate mudelite kui ka uute tuulikumudelite valmistamisel,” kinnitas Konesko AS tegevjuht Mart Hirtentreu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077