Autor: Tanel Raig • 28. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia alustab gaasitarneid Leedust

Eesti Energia hakkab oma gaasiklientidele tarnima gaasi Klaipéda LNG terminalist. Eesti Energia allkirjastas UAB LitGasiga lepingu, mille alusel tarnitakse ettevõttele 5,8 miljonit kuupmeetrit gaasi.

„Möödunud aasta detsembris tehtud piloottarned kinnitasid, et gaasi kauplemine alternatiivsete importijate kaudu on võimalik ja toimib,” tõi välja Eesti Energia energiakaubanduse juht Heikko Mäe. „Arvestades tänaseid regulatsioone ja pingelist poliitilist olukorda, on täiendavad varustajad gaasi tarnekindluse tagamisel kahtlemata olulised nii meie kui gaasimüüja jaoks, aga kindlasti ka meie gaasiklientidele,” lisas ta.

Eesti gaasiklientidele tähendab sõlmitud kokkulepe alternatiivi vene gaasile. Lisaks Eestile tugevdab Leedu veeldatud maagaasi terminal oluliselt gaasi varustuskindlust ka Läti ja Leedu jaoks, sest väheneb sõltuvus senisest ainsast allikast.

Eesti Energia on müünud oma suuräriklientidele elektri kõrval gaasi kolm aastat. Eesti Energia pakkumise eeliseks on tarnekindlus, mille tagavad ostulepingud erinevate gaasitarnijatega, aga ka võimalus valida fikseeritud ja muutuva gaasihinna vahel.  

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077