Autor: Tanel Raig • 14. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leiburi juht: uue omaniku tulek on kindlasti positiivne

Leibur ASi tegevjuhi Asso Lankotsi sõnul on nende emaettevõttele uue omaniku tulemine äriliselt kindlasti positiivne.

“Ma ei tahaks sel teemal pikemalt rääkida, leppisime kokku, et seda kommenteerivad asjaga lähemalt seotud inimesed,” märkis Lankots napilt ja lisas: ”Ärliselt on see kindlasti positiivne muutus.”

2014. aasta majandustulemused Leiburil veel koos ei ole, kuid Lankotsi sõnul toimus koduturul väike käibelangus. Samas kasuminumbrit ta veel öelda ei oska.

Vene turul toimuval nende käibele otsest mõju pole, märkis Lankots. “Leiburi koduturu käive tuleb ikkagi pakendatud leiva ja saia müügist. See turg on erinevatel põhjustel olnud viimastel aastatel languses, mida on ühest küljest põhjustanud meie rahvaarvu vähenemine, aga ka toitumisharjumuste muutus. Traditsioonilise leiva ja saia söömine on asendunud muude toiduainetega,” märkis Lankots. Ta lisas, et midagi põhjapanevalt halba neil juhtunud ei ole ja väikeseid kõikumisi on ka varem ette tulnud.

Samuti möönis Lankots, et prognoosis leiva hinna langust juba mõni aeg tagasi. "Allahindlused suurnevad. Lühiajalises vaatluses ma küll ei näe põhjust, et leiva hind peaks kasvama."

Eestis on Leiburi turuosa 33%, kuid Lankotsi sõnul on eesmärk seda kindlasti kasvatada. Ettevõtte põhikonkurendiks on Eesti Pagar. “Kasv on meie priotiteet. Eks me mõtleme siin kogu perimeetri ulatuses – kui pakendatud leiva ja saia turg langeb, siis peame kasvu leidma muudest kategooriatest. Peame oma horisonti laiemaks tegema, toote- või teenustevalikut laiendama,” rääkis Lankots, kuid lisas, et detailselt sellest veel rääkida ei saa.

“Peab tunnistama, et turul, kus me täna oleme – pakendatud leiva ja saia turg siis –, oleks väga naiivne lisakasvu loota,” ütles Lankots.

ASi Leibur emaettevõtte Vaasan Group Oy omanik Lion Capital müüb oma osaluse Põhjamaade suurmate toiduettevõtete hulka kuuluvale Rootsi põllumeeste ühistule Lantmännen.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077