Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 19. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HKScan müüb oma Eesti munaäri

Põhjamaade lihaettevõte HKScan allkirjastas lepingu, millega müüb oma Eesti munaäri, OÜ Koks Munatootmine, Taani DAVA Foods Holding A/S-ile.

OÜ Koks Munatootmine aastane müügitulu on 6,7 miljonit eurot, seisab pressiteates. Äritehing hõlmab nii aktsiaid kui ka kinnisvara ja hooneid ning toob kaasa väikese mitterahalise mahakandmise. Müügitehing vajab konkurentsiameti heakskiitu. Munaäri töötajad jätkavad tööd ettevõttes Koks Munatootmine.

Järgmine leping, mis hõlmab HKScan Finlandi haudejaama äri ja sellega seotud kinnisvara müüki DanHatch Finland Oy-le, allkirjastati täna HKScan Finland Oy ja Taani ettevõtte DanHatch AS-i vahel. Kõnealuse tehinguga saab HKScan Finlandi haudejaama ärist osapoolte ühisettevõte.

Mynämäki ja Kokemäki haudejaamades töötavad HKScani töötajad lähevad üle ettevõttesse DanHatch Finland Oy. Pärast tehingu jõustumist omab HKScan Finland Oy 20 protsendiga ettevõtte vähemusosalust ning DanHatch ülejäänud 80 protsenti aktsiatest. Tehing toob kaasa väikese põhivara müügitulu. HKScan hakkab ühepäevaseid tibusid oma Soome ja Eesti linnulihatööstustesse ostma haudejaamade pikaajalisele arengule pühendunud DanHatch Finland Oy-st. Antud tehing jõustub järgmise aasta alguses.

Mõlemad tehingud vabastavad kapitali ning puudutavad kokku umbes 60 töötajat.

Autor: aripaev. ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077