Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 1. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VKG sulgeb kaks õlivabrikut

Seoses Eesti Energiast sisseostetava põlevkivi kõrge hinna ja järsult langenud nafta maailmaturu hinnaga on Viru Keemia Grupp sunnitud sulgema kaks õlivabrikut, teatas ettevõte.

Otsuse võttis VKG juhtkond vastu täna ja see puudutab ligi 200 kontsernis töötavat inimest, kuigi ei tähenda kõikide inimest koondamist.

"VKG põlevkivi ümbertöötlemisvabrikute tööde rentaablust mõjutab nii tooraine hind kui ka valmistoodangu hinda mõjutatav nafta hind. Eesti Energia Kaevandustelt sisseostetava põlevkivi hind on täna 2,5 korda suurem, kui ta oli samasuguse nafta hinna juures 2009 aastal," ütles VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa.

Ta märkis, et sellise hinna juures ei kata müügist saadud raha isegi õlitootmise muutuvkulusid. Sellises olukorras on ettevõte sunnitud sulgema kaks VKG Kiviter tüüpi õlivabrikut. Rohumaa sõnul on riigi maksutulule taolise vabrikute sulgemise otsuse mõju ligikaudu 15 miljonit eurot.

"Paradoksaalne on seejuures, et me ei saa vabrikuid varustada enda VKG kaevandusest, sest riik on piiranud meie kaevemahu 2,7 mln tonniga. Seejuures soovitatakse, et ostaksime sisse kallist kivi Eesti Energiast. Kokkuvõttes kaotavad lihtsad inimesed ja riigi kõik kodanikud," teatas Rohumaa.

Hetkel ei ole veel teada, mitu inimest saavad koondamisteated. Täpsed numbrid selguvad paari nädala jooksul, kui ettevõtte juhtkond vaatab üle võimalused leida koondatavatele töötajatele rakendust muudes tootmisüksustes.

VKG on Eesti suurim põlevkivi ümbertöötlemisettevõte. Kontsern annab tööd rohkem üle 2300 inimesele. Ettevõtte valduses on oma kaevandus, viis põlevkivi ümbertöötlemisvabrikut ning oma transpordi-, montaaži- ning energeetikaettevõte.

Autor: aripaev. ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077