Autor: Tanel Raig • 28. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome elektroonikatööstus avab Tallinnas teise tehase

Soome elektroonikadetailide tootja Reimax laiendab Eestis tootmist ning avab Suur-Sõjamäel 2000-ruutmeetrise tootmishoone, kus saab tööd 50 inimest.

Tehingut nõustanud 1Partner Kinnisvara soome klientide konsultandi Juha Ajakaineni sõnul investeerib ettevõte tootmise laiendamisse rohkem kui miljon eurot. “Reimax avas kolm aastat tagasi esimese tehase Mustamäel ja kuna kõik sujus, siis otsustati nüüd Eestis tootmist laiendada,” ütles Ajakainen ja lisas, et uus hoone avatakse aasta jooksul.

Juha Ajakaineni sõnul on Soome tootmisettevõtete konkurentsivõime kahanenud ja firmad otsivad võimalusi Eestisse kolimiseks. “Soomes on nii oskus- kui lihtsam tööjõud väga kalliks läinud ja tootmisettevõtetel on selgelt majandusraskused,” ütles Ajakainen.

“Eestlased ja EAS on selle trendi päris hästi ära tabanud ja näiteks Reimaxi teise tehase avamine sai konkreetseks Tamperes toimunud Eesti-Soome messil, millel Eesti eeliseid tutvustas minister Anne Sulling,” lisas Ajakainen.

Soome klientide konsultandi sõnul on Eesti pudelikael valmis pindade puudus, sest nullist uue hoone ehitamine on mõnele firmale hirmutav. “Praegu siiski planeeritakse Tallinnasse mitut uut hoonet, kuhu kolivad Soome tööstusettevõtted,” ütles Ajakainen.

Reimaxil on praegu Soomes kolm tehast ning Tallinnas Mäealuse piirkonnas 2000-ruutmeetrine tootmine, kus töötab 50 inimest. Reimaxi teine Tallinna tootmishoone tuleb Suur-Sõjamäe 25 aadressil asuvasse tootmishoonesse, mis selleks tarbeks renoveeritakse ja sisustatakse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077