Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 27. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uue piimatööstuse rajamise toetuseks on kavandatud 18 miljonit eurot

Kesk-Eestisse uue suure piimatööstuse rajamise toetamiseks on põllumajandusministri Ivari Padari kinnitusel planeeritud 18 miljonit eurot.

Padari sõnul on ministeeriumi jaoks oluline, et uue tööstuse rajamisega seoses tekiks usaldusväärne ühistu, kel on usaldusväärne äriplaan, vahendab ERR uudisteportaal.

"Niisama me seda raha ära riputama ei hakka, põllumajanduses ja maaelus on kohti, kuhu raha panna, küll," märkis Padar usutluses Saarte Häälele.

Padari sõnul peaks selle äriplaani miinimumkogus algama vähemalt 500 tonnist piimast päevas, kuid see on absoluutne miinimum, sest tegelikult peaks päevane töödeldav piimakogus ulatuma ikkagi 1000 tonnini.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077