Autor: Piret Reiljan • 30. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia juhikonkurss maksis ligi 20 000

Eesti Energia maksis personaliotsingufirmale Ariko Reserv juhikonkursi eest umbes 20 000 eurot, millele lisandus käibemaks.

Täpset summat energiafirma lepingust tulenevalt aga ei avalda.

„Pakkumuse Eesti Energia juhatuse esimehe otsingu läbiviimiseks esitas neli ettevõtet. Pakkumuste keskmine käibemaksuta hind oli ligikaudu 20 000 eurot,“ vahendas Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik.Ta lisas, et ühe ettevõtte pakkumus oli keskmisest mõnevõrra kõrgem ja ühe ettevõtte pakkumus mõnevõrra madalam.„Ariko Reservile tehtud töö eest makstud täpset summat ei võimalda leping avaldada, aga ka see jäi samasse suurusjärku,“ märkis Vennik.Riigihanget Eesti Energia personaliotsingu teenuse ostmiseks ei korraldanud. „Partneri leidmiseks ei ole ettevõte kohustatud hanget tegema. Ka jäi lepingu maksumus allapoole riigihanke piirmäära,“ selgitas Vennik.Äripäev kirjutas eile, et Eesti Energia uueks juhiks valitud Hando Sutterit soovitas Erkki Raasukese vahendusel Ariko Reservile reformierakondlane Kalle Palling. Sutter pääses konkursil lõppvooru, kus kitsa ringi kandidaatide hulgast tegid juba valiku nõukogu liikmed.Eesti Energia nõukogus vahetus juhikonkursi ajal mitu liiget. Enne tähtaega lahkusid augustis ja septembris ehk juhikonkursi ajal nõukogust Meelis Atonen, Olari Taal ja Indrek Kaju. Nende asemele tulid sotside ridadesse kuuluv Randel Länts ja Arengufondis töötav Peep Siitam. Eesti Energia endine nõukogu esimees Jüri Käo lahkus nõukogust augustis ehk samuti juhikonkursi ajal. Temalt võttis teatepulga üle Raasuke.Sutteri valimise vastu olid nõukogu liikmetest kaubanduskoja juht Toomas Luman ja tööandjate keskliidu volikogu liige Meelis Virkebau. Eesti Energia juhiks kandideeris ka senine juht Sandor Liive.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077