Autor: Raigo Neudorf • 21. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööinspektsioon tunnustas Jeld-Weni, Skanskat ja Toode ASi

Tänasel töötervishoiupäeval kuulutas Tööinspektsioon välja 2014. aasta töökeskkonna parimate praktikate konkursi esikolmiku: Jeld-Wen Eesti AS, Skanska AS ja Toode AS.

Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu sõnul pööratakse Eestis töökeskkonna parandamisele ja arendamisele aina rohkem tähelepanu.

„Mõistetakse, et töötajasõbralik ja turvaline töökeskkond aitab kaasa kogu organisatsiooni edukusele, ning töökeskkonda ollakse üha sagedamini valmis panustama enam, kui seadusandlus kohustab. Sealjuures ei nõua see tihti suuri investeeringuid – nagu parimate praktikate konkurss näitab, piisab sageli hoolimisest, kaasamõtlemisest, koostööst ning nutikatest ideedest,“ lausus Maripuu.

Tänavusele konkursile esitasid erineva suuruse ja tegevusvaldkonnaga ettevõtted ja organisatsioonid kokku 20 töökeskkonna parima praktika näidet, mille seast valis Tööinspektsioon välja kolm enim silmapaistvat.

Puidutööstuse valdkonnas tegutsev Jeld-Wen Eesti AS otsustas tööõnnetuste ennetamiseks võtta kasutusele uudse lahenduse. Nimelt paigaldatakse pärast iga tööõnnetuse toimumist töökohale või töövahendi juurde punast värvi hoiatav kleebis, mis tekitab töötajates huvi toimunu vastu ning pöörab lisatähelepanu ohutusele.

Innovaatilise ja hariva lähenemisega paistis silma ka tööohutust kõrgelt hindav ehitusfirma Skanska AS. Nende poolt välja töötatud lauamäng „Tervelt koju!“ annab võimaluse õppida või meelde tuletada ehitusplatsidel kehtivaid reegleid ning seeläbi paremini mõista ohutusega seonduvaid nõudmisi.

Teraskatuste ja vihmaveesüsteemide tootmise ja paigaldamisega tegelev Toode AS võttis tööõnnetuste ennetamiseks kasutusele šokiteraapial põhineva näitliku tööohutuskoolituse. Eksperimendi käigus said kõik osalejad näha ja kuulda, mis võib juhtuda, kui töötaja käsi jääb mõne pressi vahele. Katse läbiviimiseks kasutati kanakintse. Koolitus jäädvustati nii fotodele kui ka videole, mida kasutatakse ka edaspidi uute töötajate ohutusalasel juhendamisel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077