Autor: Raigo Neudorf • 21. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MTA arutas maksupettuste piiramist metallisektoris

Maksu- ja tolliamet (MTA) kohtus mustmetallide töötlemise ja müügiga tegelevate ettevõtjatega, et arutada võimalikke lahendusi maksupettuste kasvanud mahu vähendamiseks ning võrdse konkurentsi tagamiseks metallisektoris.

Maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja Egon Veermäe sõnul toimus kohtumine eelmisel nädalal metallimüügiga tegelevate ettevõtjate ettepanekul, et maksuhaldur pööraks enam tähelepanu nendele metallimüüjatele, kes käibemaksupettuste tõttu pakuvad mustmetalli pooltooteid tootmishinnast odavama hinnaga.

„Metallisektoris kasutatavad petuskeemid ei erine olemuselt näiteks kütuse ja suhkruga tehtavatest, mille eesmärk on erinevaid lülisid kasutades käibemaks tasumata jätta. Sellist tegevust on aga metalliostjatel endal võimalik teatud tunnuste, eelkõige liiga madala hinna alusel ära tunda ning mitte toetada oma tegevusega varimajandust ja maksupettust,“ rääkis Veermäe.

Esimese sammuna võtab MTA ühendust turul olulist turuosa omavate ettevõtetega, kes tegelevad metalliostuga, ja koostab neile juhise, kuidas nad saavad tuvastada äriühinguid, kelle tegevus lähtub suuremalt jaolt käibemaksupettustega saavutatud turueelise kaudu teenuste ja kaupade odavama hinnaga müümises. Samuti tuuakse välja põhjused, miks peaksid metalliostjad vältima tehinguid selliste äriühingutega.

Lisaks arutati, et riik võiks kaaluda metallisektoris pöördmaksu kehtestamist ning võtta riigihangetel kasutusele täiendavad tingimused, mis tagaksid riigihangetel suurema läbipaistvuse. Samuti, et hanke võitja valimisel lähtutaks ka muudest kriteeriumitest kui odavamast hinnast. Otsustati, et nende teemade osas kohtuvad metallimüüjad ja MTA lähiajal uuesti, kui on valminud täiendav analüüs.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077