Krimelte plaanib laieneda India ja Hiina suunal

OÜ Krimelte tegevjuhi Alar Salumi kinnitusel soovib ettevõte oma ekspordigeograafiat veelgi suurendada ning sedakorda on sihikule võetud Aasia suurriigid.

Wolf Groupi kuuluv ehitusvahtude tootja Krimelte on aastatega arenenud muljetavaldava ekspordihaardega tootmisettevõtteks. Lisaks sellele, et ettevõttel asuvad tootmisüksused Eestis, Venemaal, Hispaania ja Brasiilias, asuvad Wolf Groupi müügiüksused 12 erinevas riigis.

Kokku müüakse Krimelte tooteid enam kui 50 riigis ning uusi eksporditurge lisandus ettevõtte portfelli ainuüksi tänavu kümne võrra. Nimelt omandati käesoleval aastal osalus Hispaania ettevõttes Olivé Qu?mica  ning selle tehinguga mindi Salumi sõnul täiesti uuele tasemele: lisaks Hispaanias asuvale tootmisüksusele lisandusid gruppi veel Prantsusmaal, Portugalis ja Inglismaal paiknevad müügiüksused.

„Meie ekspordigeograafia laienes selle diiliga enam kui 10 riigi võrra. Juurde tulid sellised turud nagu näiteks Ghana, Lõuna-Aafrika Vabariik ja Kuuba,“ selgitas Salum.
 
Oma esimese ostutuuri tegi Krimelte 2008. aastal, mil omandati Taani ettevõte Exadan Produktion. Selle firma tootmine toodi 2011. aastal Tallinna tehasesse.
 
„Siis tulid kriisiaastad, mil tuli tegeleda teiste teemadega, aga aastast 2011-2012 vaatame taas sihikindlalt ringi. 2013. aasta alguses osalesime ühe Sloveenia ettevõtte ostuprotsessis, kuid ostjaks me sedakorda paraku ei saanud ning selle ostis hoopis üks meie konkurent. Samas näitas see protsess, et meil olemas ressurss ja teadmised selliste asjadega tegemiseks,“ märkis Salum.
 
Tema kinnitusel tasus Hispaania ettevõtte omandamine end ära ning Wolf Group on ka edaspidi valmis sarnaseid tehinguid tegema. „Meil on pragugi mitu asja töös, aga enne munemist ei soovi kaagutama hakata.“
 
Salum meenutas, et veel kümme aastat tagasi vaatas Krimelte  sellele samale Hispaania ettevõttele austava pilguga alt üles, kuna tegu oli suure ja tuntud tegijaga. Selle juures, et täna on hoopis eestlased Hispaania ettevõtte omanikud, mängis Salumi kinnitusel olulist rolli turuolukord - Hispaania on olnud viimased aastad kriisis ning selle mõjul polnud ka Olivé lihtsas seisus. "See lõi baasi meie sisenemiseks.“
 
Salumi kinnitusel on Wolf Groupi üheks prioriteediks panustada ka edaspidi väliste tootmisüksuste laiendamisele.

„Aasias meil veel tootmist pole, aga eks me piilume ka sinna poole. Aasia suunal vaatame ka selle pilguga, kas saame seal müügiga alustada. Hetkel on meil käsil näiteks India turg. Vähem konkreetsed projektid on käsil ka Hiinas. Samuti soovime oma positsioone tugevdada Lõuna-Euroopas. Nii et täna võib öelda, et meie rahvusvahelisus laieneb lähitulevikus veelgi,“ rääkis Salum.
 
Alar Salum esineb 13. novembril  ka tootmisvaldkonna aastakonverentsil Tööstuse Äriplaan 2015 ettekandega „Kuidas rajada edukas rahvusvaheline tootmis- ja müügivõrgustik?“ Täpsema info konverentsi kohta leiab SIIT.
 

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara