Samsung ehitab läbi aegade kalleima tehase

Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõte Samsung rajab pooljuhte valmistava tehase, mille ehitus maksab 11 miljardit eurot, vahendab Tekniikatalous.fi.

Samsungi tehas kerkib Lõuna-Korea pealinna Souli lähedusse ning sellest saab kõigi aegade kalleim tehaseinvesteering.

Tehase ehitus algab järgmisel aastal ning objekt valmib 2017. aastal. Tehas hakkab valmistama nutitelefonidele ja tahvelarvutitele mõeldud mälukiipe ja protsessoreid, millest suur osa võetakse kasutusele Samsungi enda toodetes.

Tekniikkatalous.fi hindab, et Samsungi investeeringut võib võrrelda Soomes palju kõneainet tekitanud Metsä Groupi planeeritava tselluloositehasega, mille hinnaks on 1,1 miljardit eurot. Olkiluoto tuumajaama kolmanda reaktori ehituse investeeringuks on samas hinnatud 8,5 miljardit eurot.

 

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara