Autor: Raigo Neudorf • 6. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Premia Foods müüb maha oma jäätiseäri

6. oktoobril sõlmitud lepingu kohaselt ostavad Nordic Foods Holding OÜ ja Shiner Macost Ltd ASi Premia Foods Baltikumi ja Venemaa jäätise ning külmutatud kaupade äri.

Kavandatava tehingu tulemusena lõpetab AS Premia Foods äritegevuse jäätise ja külmutatud kaupade segmentides.

OÜ Nordic Foods Holding ning Shiner Macost Ltd ostavad 100% kõikidest AB Premia KPC aktsiatest.  AB Premia KPC on Leedus jäätise ja külmutatud kaupade müügiga tegelev ASi Premia Foods 100%-line tütarettevõtja. AB Premia KPC on omakorda Eesti tütarettevõtja Premia Tallinna Külmhoone ASi 100%-line emaettevõtja.

Premia Tallinna Külmhoone AS tegeleb jäätise ja külmutatud kaupade tootmise ja müügiga valdavalt Eesti territooriumil. Premia Tallinna Külmhoone AS on Läti tütarettevõtja AS Premia FFL 100%-line emaettevõtja. AS Premia FFL tegeleb jäätise ja külmutatud kaupade tootmise ja müügiga peamiselt Läti territooriumil.

Müügitehing puudutab ka 100% kõikidest OOO Hladokombinat No 1 osadest.OOO Hladokombinat No 1 on jäätise ja külmutatud kaupade müügiga tegelev ASi Premia Foods ainuomandis olev Venemaa tütarettevõtja. Samuti müüakse Premia Foodsi omandis olevad Venemaal registerrutud kaubamärgid, mida kasutab OOO Hladokombinat No 1. Kõnealuste tehingute maksumus ulatub 27 109 000 euroni, mille tasumine toimub kolmes osas. Lisaks ostuhinna tasumisele rahas vähenevad ASi Premia Foods intressikandvad kohustused 30.06.2014 seisuga kokku 1 868 000 euro võrra. Tehingust saadud tulu kasutatakse osaliselt investeerimislaenu ja arvelduskrediidi tagasi maksmiseks AS-ile SEB Pank.AS Premia Foods jätkab tegevust kala ja kalatoodete segmendis. Auditeerimata konsolideeritud käive ASi Premia Foods peale tehingut jätkuvast äritegevusest viimase 12-kuulise perioodi jooksul, s.t juulist 2013 kuni juunini 2014 oli 47 miljonit eurot, s.t umbes 46% ASi Premia Foods kogukäibest.Nordic Foods Holding OÜ on tehingu jaoks asutatud osaühing, mille osalus kuulub Shiner Macost Ltd-le. Shiner Macost Ltd lõplikuks kasusaavaks omanikuks on Andrey Beskhmelnitskiy, kes on Ukraina päritolu globaalse haardega ettevõtja, tegutsedes toiduainetööstuses Euroopas, Venemaal ja Aasias. Shiner Macost Ltd-ile kuulub erinevaid toiduainetööstusi koondav Food Union, mis muuhulgas on Rigas Piena Kombinats (asutatud 1927) and Valmieras Piens (asutatud 1971) pikaajaliste traditsioonide kandjaks. Beskhmelnitskiy tegutseb Euroopas, Venemaal ja Aasias ning on üles ehitanud Venemaa suurima piimakombinaadi UNIMILK Company, mis müüdi 2010. aastal globaalsele toidutööstuse gigandile Danone. ASi Premia Foods praegused juhatuse liikmed Katre Kõvask, Erik Haavamäe ja Silver Kaur jätkavad AB Premia KPC, Premia Tallinna Külmhoone AS-i, AS-i Premia FFL ja OOO Hladokombinat No 1 juhtorganite liikmetena ka pärast kavandatava tehingu lõpuleviimist, kusjuures nende nimetatud ühingute juhtorganite liikmetena jätkamise tingimused lepitakse eraldi kokku Shiner Macost Ltd-ga, mille esindajatega on vastavasisulised läbirääkimised alles pooleli.

Katre Kõvask, Erik Haavamäe ja Silver Kaur jätkavad üleminekuperioodi jooksul (kuni 6 kuud) ka AS Premia Foods juhatuse liikmetena, et tagada ettevõtte äritegevuse juhtimise jätkusuutlikkus ka pärast tehingu lõpuleviimist.

Lisaks juhatuse liikmetele jätkab Premia Tallinna Külmhoone AS-i nõukogu liikmena AS-i Premia Foods nõukogu esimees Indrek Kasela. Indrek Kasela tegutseb Premia Tallinna Külmhoone AS-i nõukogu liikmena kuni kavandatava tehingu ostuhinna täieliku tasumiseni ehk ligikaudu 12 kuud peale kavandatav tehingu lõpuleviimist.     ASi Premia Foods nõukogu liikmetel puuduvad isiklikud huvid seoses kavandatava tehinguga.

 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077