Autor: Raigo Neudorf • 23. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, mis ettevõtted pürivad Aasta uuendajaks

Peetri Puit OÜ, MP & Partners Engineering OÜ ja Skeleton Technologies OÜ konkureerivad aasta uuendaja peaauhinnale Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) konkursil Ettevõtluse Auhind 2014, mille võitjad selguvad 9. oktoobril.

Kaubamärgi Arcwood all tegutsev Põlva ettevõte Peetri Puit OÜ kandideerib Aasta uuendaja 2014 tiitlile Tallinn Arena Tondiraba Jäähalli liimpuitkonstruktsioonide projektiga. Tegemist oli unikaalse  objektiga, mille valmimiseks kasutati erikujulisi ja pikimaid puitkonstruktsioone, mida on siiani Eestis toodetud. Projekti tarbeks töötasid Peetri Puidu insenerid välja läätsekujulised liimpuidust fermid.

2002. aastal asutatud Peetri Puit OÜ-s töötab 70 inimest ning ettevõtte eelmise aasta käive kasvas aastaga 27 protsenti.

MP & Partners Engineering OÜ toodab Narvas globaalselt turustatavaid titaanist meditsiinidetaile. Ettevõtte tootearendus põhineb turuvajadusel ja otsitakse maailma tipptehnoloogiat, mida omavahel oskuslikult kombineerides saavutatakse unikaalsed tootmisvõimalused. Ettevõttes on kasutusel nn IMU põhimõte (interdependant manufacturing units), mis seisneb üksteist täiendava tehnoloogia terviklahenduses. 2010. aastal loodud MP & Partners Engineering OÜ-s töötab 70 inimest ning ettevõte kasvatas 2013. aastal oma käivet kuus korda.

2009. aastal loodud Skeleton Technologies OÜ on Euroopa suurim superkondensaatorite tootja. Aasta uuendaja 2014 konkursil osaleb ettevõte SkelCap superkondensaatori väljatöötamisega. SkelCap on uue põlvkonna energiasalvesti, mis põhineb patenteeritud nanostruktuursel grafeeni-laadsel süsinikmaterjalil. Harjumaal Lubjas asuv Skeleton Technologies OÜ arendusüksus teeb aktiivset koostööd Euroopa Kosmoseagentuuri, Thales Alenia Space’i ja arvukate maailma juhtivate uurimisasutuste ning kõrgtehnoloogiliste ettevõtetega. 20 töötajaga Skeleton Technologies OÜ käive kasvas aastaga 2,5 korda.

Konkursi Aasta uuendaja 2014 eesmärk on tunnustada Eestis tegutsevaid  ettevõtjaid, kes on uuenduste väljatöötamise ja eelkõige nende tulemusliku rakendamisega saavutanud majanduslikku edu, loonud kõrgema lisandväärtusega töökohti või kasutanud teadusmahukaid lahendusi oma toodete ja/või teenuste arendamisel. Aasta uuendaja kuulutatakse välja 9. oktoobril toimuval Ettevõtluse Auhind 2014 pidulikul tseremoonial Telliskivi Loomelinnakus.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077