Autor: Raigo Neudorf • 22. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EAS peatab ajutiselt stardi- ja kasvutoetuse taotluste vastuvõtu

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) peatab ajutiselt alates 24. septembrist stardi- ja kasvutoetuse  taotluste vastuvõtu seoses eelarve täitumisega.

Esitatud taotluste seast tehakse otsuseid lähtuvalt taotluste esitamise järjekorrale ja toetusmeetme eelarve jäägile.

Starditoetuse eesmärgiks on toetada uute alustavate ja väikeettevõtjate käivitamist. Kasvutoetuse puhul on täiendavalt peetud oluliseks ettevõtete kasvu läbi rahvusvahelise konkurentsivõime tõusu.Alates 2011. aastast on Eesti ettevõtted saanud EASilt starditoetusi enam kui 1200 projekti elluviimiseks ja toetuste kogumaht ületab 6,8 miljonit eurot. Kasvutoetust on saanud rohkem kui 200 projekti toetuste kogumahuga rohkem kui 6,2 miljonit eurot.EAS plaanib jätkata 2015. aasta alguses uuendatud kujul perspektiivikate alustavate ettevõtete toetamist. EASi stardi- ja kasvutoetuse programme rahastati Eesti riigi eelarvest.Ettevõtluse alustamise finantseerimiseks on jätkuvalt võimalik kaasata SA Kredex stardilaenu, mis sobib alustavatele ja kuni kolm aastat tegutsenud ettevõtetele investeeringute ning käibevahendite rahastamiseks. Ettevõtlusega alustamiseks saab toetust taotleda ka Töötukassast.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077