Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 18. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrilevi investeeris Ida-Virumaale ligi 3 miljonit eurot 

2,96 miljonit eurot maksma läinud ehitustööde järel paraneb elektrivarustuskindlus rohkem kui kümnendikul Ida-Virumaa majapidamistest, teatas Elektrilevi.

Kaks aastat kestnud ehitustööde käigus valmis ligi kahe miljoni euro eest uus Ahtme piirkonnaalajaam ja Kose-Jõe jaotusalajaam. Lisaks paigaldati 14,4 kilomeetrit ilmastikukindlat kaabelliini, kaks alajaama Ahtme linnaosas ning eemaldati elektrivõrgust ligi kümme kilomeetrit vananenud õhuliine ja lammutati amortiseerunud Kose-Jõe alajaam.

„Tegemist on lahendusega, mis rõõmustab võrdselt nii tarbijaid kui võrguettevõtet sest samaaegselt vähenevad kulud ja paranevad võrgu kvaliteedinäitajad,“ rääkis Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend. „Hajali asustuse ja elektrivõrguga väikeses riigis on nutikad lahendused, kus iga investeeritud euro annab maksimaalse mõju, ainuvõimalikud, et hoida kulud ja võrgutasu kontrolli all.“

Uuendamistööde järel paranes elektrivõrgu töökindlus 12 300 majapidamisel Kohtla-Järve Ahtme ja Sompa linnosas, Jõhvi linnas ja vallas ning Illuka, Iisaku ja Mäetaguse vallas. Tänu alajaamadesse paigaldatud kaugjuhitavatele seadmetele ja automaatikale suudab Elektrilevi rikete korral nüüd voolu kiiremini taastada. „Kaugjuhitavate seadmete korral ei pea rikkemeeskond igaks lülitamiseks alajaama sõitma, vaid osa töid saab teha distantsilt,“ selgitas Tiisvend kiirema reageerimise tagamaid.

2012. aasta augustis alanud Ahtme alajaama ja elektrivõrgu põhjalikke uuendustöid teostasid Leonhard Weiss Energy, Elektritsentrum ja Eltel Networks. Kaalukaima, Ahtme 35/6 kV piirkonnaalajaama ehitustöid, mis varustab omakorda elektriga 519 väiksemat alajaama, tegi Leonhard Weiss Energy.

Koos Ahtme piirkonnaalajaamaga uuendab Elektrilevi tänavu Ida-Virumaal  kokku 14 alajaama ja 33 kilomeetri ulatuses elektriliine. Suuremad tööd on veel alajaamade uuendamine Jõhvis ja Kohtla-Järvel Järve ja Sompa linnaosades ning Alajõe-Kauksi ja Avinurme-Tõnusaare keskpingeliinide uuendamine.

Elektrilevi on suurim jaotusvõrguettevõte Eesti enam kui 30 võrguettevõtte seas. Elektrilevi haldab ligikaudu 64 000 kilomeetrit elektriliine ja enam kui 22 000 alajaama.

Autor: aripaev. ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077