Autor: Raigo Neudorf • 2. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leibur on valmis tootmismahtu kasvatama

ASi Leibur juhatuse esimehe Asso Lankotsi sõnul pole ettevõttel plaane Eesti tootmist mujale kolida ega kärpida ning eestimaist leiba-saia saab poest ka edaspidi.

Lankotsi sõnul jätkab tänavu pakendatud leiva- ja saiaturg küll langust, kuid Leibur jääb jätkuvalt keskmisest kasumlikumaks toiduainetööstuseks ettevõtteks nii Eestis kui ka Balti riikides. “Meie tugevus on kaasaegne tehnoloogia, hästi organiseeritud tootmine ning turul toimuvale kiire reageerimine,” nentis Lankots.

 Tema sõnul kavatseb Leibur ka edaspidi panustada nii olemasolevatesse kui ka uutesse toodetesse.

“Hetkel kasvab näiteks nõudlus bake-off pagaritoodetele ning seda trendi silmas pidades, avas meie emaettevõte VAASAN Grupp juba aasta tagasi Sauel uue külmutatud pagaritoodete tehase, mis võimaldab meil laiendada pakutavat tootevalikut ning turumuutustega paremini kohaneda,” lisas Lankots.

 “Seni on Eesti toiduainetööstus ja tootmisettevõtted pigem puutunud kokku tööjõupuudusega ning usun, et head töötajad pikalt tööta ei jää. Leibur ootab Fazeri endiste töötajate CV-d ning headele spetsialistidele leitakse kindlasti rakendus,” ütles Lankots. Seoses Fazeri tootmise Eestist ära kolimisest ei näe AS Leibur ette ka tarneraskusi lõpptarbijale. Lankotsi sõnul on Leibur valmis vajadusel enda tootmismahtu kasvatama.

Leibur AS on Eesti juhtiv ja vanim pagaritööstus, kellele kuulub ligi kolmandik siinsest pagaritööstuse turust. Leibur annab Eestis tööd üle 300 inimesele. Toodangut valmistatakse Tallinna tehases ja pagaritöökojas Tartus. Leibur varustab oma toodanguga igapäevaselt Eesti, Soome, Läti ja Leedu turgu. Leibur kuulub rahvusvahelisse pagaritööstuse kontserni VAASAN Grupp, mis on juhtiv pagaritööstus Soomes ja Balti riikides.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077