Autor: Kadri Põlendik • 2. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fazer sulgeb Tallinna tehase ja koondab 95 töötajat

Fazer investeerib ettevõte uue tootmishoone väljaehitamisse Lätis ning koondab tootmise Balti riikides Läti ja Leedu tehastesse. Tootmine Tallinnas lõpetatakse 2015. aasta aprillis.

“Turusituatsioon on väga keeruline," ütles Fazer Grupi pagaritööstuse valdkonna tegevjuht Petri Kujala. "Pakendatud leiva- ja saiatoodete tarbimine on languses. Kulud on jätkuvalt kasvanud ja neid ei ole võimalik täielikult üle kanda toodete lõpphinda."

Ta lisas, et Balti pagaritoodete turul on liiga palju tootmisvõimsust, mistõttu otsustati konkurentsivõime ja kasumlikkuse säilitamiseks tootmine konsolideerida."Viime oma tootmisliinid üle Ogre ja Kaunase tehastesse ja sulgeme tootmise Tallinnas,” teatas Kujala.

Pagaritööstuse turul väheneb pakendatud leivatoodete tarbimine aastast aastasse, samas kasvab küpsetuspunktides värskelt ja kohapeal ahjus küpsetatud pagaritoodete turg.

Fazer on kaalunud erinevaid võimalusi oma Balti äride arendamiseks ja efektiivsuse tõstmiseks. Tootmise koondamine kahte tehasesse ja Tallinna tehase sulgemine puudutab otseselt 95 Tallinna tehase tootmistöötajat. Samas jätkab ja tugevdab Fazer Eesti kohaliku turu tarbija- ja kliendifookust veelgi ning müügi-, turunduse ja  logistikaüksused jätkavad tegevust.

“Fazeri toodang on korduvalt pälvinud Eesti parima pagaritoote tiitli  – Fazer Must leib, hiljuti Fazer Fresh puuviljaleivake – ja kõiki neid Eesti tarbijate maitse-eelistuste järgi arendatud innovaatilisi leivatooteid pakume siinsel turul oma kohaliku turundus- ja müügitiimi vahendusel ka edaspidi. Neid töötajaid, kelle tööleping lõpetatakse, aitame nii individuaalselt kui ka koostöös töötukassaga,“ kommenteeris Fazer Bakery Balticu tegevjuht Mindaugas Snarskis.

“Kavandatav investeering uute tootmishoonete rajamiseks Riia lähistele Ogresse avab meile uusi võimalusi ja tugevdab meie konkurentsivõimet Balti pagariturul,” lisas Snarskis. Fazer investeerib ligikaudu 5 miljonit eurot Ogre pagaritööstuse moderniseerimiseks. Uue tootmise käivitumine on kavandatud sügiseks 2015.

Fazer Eestis

Fazeri kaubamärkidest on Eestis tuntumad Karl Fazer, Geisha, Fazer Kodusai, Fazer Must leib, Fazer Fresh, Angry Birds, Tutti Frutti, Marianne ja Kismet. Tallinnas on ettevõttel leiva- ja saiatehas ning Fazer on Eestis tööandjaks 245 inimesele. Tallinna lähistel Tänassilmal tegutseb ka Fazer Food’i teenindusköök.

Fazer Grupp

Fazer on rahvusvaheliselt tegutsev perefirma, mis tegeleb pagariäri, maiustuste ja küpsiste tootmise ning toitlustus- ja kohvikuteenuste pakkumisega.Fazer tegutseb  kaheksas riigis ja ekspordib oma tooteid rohkem kui 40 riiki. Fazeri missiooniks on luua sentsatsioonilisi maitseelamusi.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077