Autor: Raigo Neudorf • 1. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomes hakatakse elektribusse tootma

Sel suvel asutatud ettevõte Linkker hakkab järgmise aasta lõpus Soomes tootma elektribusse, vahendab Tekniikkatalous.fi.

Hetkel käivad ettevõttel läbirääkimised kohaliku koostööpartneriga, kes hakkab uusi busse komplekteerimine.

Linkker otsustas täiselektrilisi busse tootma hakata seetõttu, et tehniliselt on nende ülesehitus lihtsam kui näiteks diiselhübriid-bussidel. Lisaks on kavandatavate busside elektriakud tavapäraste elektrisõidukite omast väiksemad, kuna neid laetakse päevas mitmeid kordi.

Alumiiniumkerega bussi testimisel jäi elektribussi energiakulu liinisõidul alla 0,7 kWh kilomeetri kohta, mis on sarnaseid teste arvestades hea tulemus. Teiste sarnaste busside elektrikulu oli vähemalt 15% kõrgem.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077