Autor: Raigo Neudorf • 27. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rukki Tehnopargis pakutakse uusi tootmispindu

Tallinn-Tartu maantee äärde ja Jüri ringtee vahetusse lähedusse kerkiv uus Rukki Tehnopark on alustanud esimeste huvilistega läbirääkimisi.

Rukki Tehnopargi territoorium jaguneb neljateistkümneks erineva suurusega kinnistuks ning detailplaneeringu põhjal on sinna võimalik rajada kuni 60 000 ruutmeetri ulatuses lao- või/ja tootmispindu kõrgusega kuni 15 meetrit. Vajaliku taristu ning juurdepääsuteede rajamisega on juba alustatud.

Kui tavapäraselt pakutakse tehnoparkides tootmis- ja ärimaa krunte müügiks, siis Rukki Tehnopargis pakub arendaja üürilahendusi. Kinnistute omanik on valmis ehitama kliendi soovidele vastava nn „rätsepa lõike” järgi hoone, mille annab hiljem üürile, jäädes ise omanikuks ja pikaajaliseks koostööpartneriks.Euro Kinnisvarateenused OÜ äripindade valdkonna juht Eero Ving märkis, et praeguseks on alustatud uue tehnopargi müügikorraldusega ning kuna tegu on soodsas asukohas paikneva pargiga, tasub huvilistel kiirustada.

„Otseselt veel ühtegi krunti broneeritud pole, kuid oleme juba istunud laua taga mitmete huvilistega,“ sõnas Ving.

Tema kinnitusel on nõudlus uute tootmispindade järele hetkel päris suur ning ettevõtted küsivad üsna spetsiifilisi asju.

„Soovid ulatuvad seinast seina ning küsitakse pindu alates 1000 ruutmeetrist kuni 20 000 ruutmeetrini välja. Samas on ka soovid üsna spetsiifilised – kellele on vaja suuremat kanalisatsiooni, kellele rohkem elektrit jne,“ selgitas Ving.Ta lisas, et huvi tuntakse tootmispindade vastu nii Eestist kui piiri tagant.„On ka selliseid välistegijaid, kellel on juba Eestis tegevus olemas, kuid kes nüüd soovivad kasvada ja laieneda ning tuua osa asju siia näiteks Soomest,“ lausus Ving, kelle sõnul konkreetsetest nimedest siiski veel rääkida ei saa.

 Esimestele huvilistele antakse uue tehnopargis ruumid üle ilmselt aasta pärast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077