Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 19. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaal toidu hinnad kasvavad

Kui Moskva linnavalitsuse teatel on toiduained Venemaa pealinna kauplustes kallinenud vaid veidi, siis märgatavalt on kasvanud lihatööstuste tooraine hind ja puu- ning köögiviljade hulgihinnad.

Linnavalitsuse ametnikud jälgivad impordikeeldu kehtestamisest alates igapäevaselt 40 olulisema toiduaine hinnaliikumisi, kirjutab Vedomosti. Moskva teenuste ja kaupade osakonna juht Aleksei Nemerjuk ütles Interfaxile, et teatav hinnatõus toimus viimasel nädalavahetusel.

Valdavalt on hinnatõusud poodides seni vaid mõneprotsendised. Näiteks on külmutatud kala kallinenud 6%, juust 4,4% ja piim 5,3%.

Samal ajal on sealiha hulgimüük kallinenud 10-22% ja näiteks peekon koguni 40%. Selle põhjuseks on lisaks impordikeelule ka asjaolu, et loodetud lihaimporti Brasiiliast pole seni käima saadud, Brasiilial lihtsalt pole piisavalt liha.

Kasvavad ka puu- ja köögivilja hulgihinnad. Nii on Krasnodari piirkonna puuviljakasvatajad  tõstnud hinda juba 50%, sisseostuhinnad Hiinast on kasvanud 20-30%.

 

Autor: aripaev. ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077