Autor: Eliisa Matsalu • 7. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teet Soorm: raske saab olema

HKSCan Estonia juhi Teet Soormi sõnul ei jäta Venemaa ulatuslik vastulöök sanktsioonidele puutumata ühtegi osapoolt. „Raske saab meil kindlasti olema,“ ütles ta.

Venemaa president Vladimir Putin otsustas piirata põllumajandussaaduste sissevedu nendest riikidest, mis on Venemaale Ukraina kriisiga seoses sanktsioonid kehtestanud

Lihatöötlemise ja -müügi ettevõtte HKScan Estonia juht Teet Soorm ütles, et Venemaa vastulöök sanktsioonidele mõjutab kindlasti Eesti seakasvatust ja lihatööstust. Selle suurus sõltub aga tema sõnul sellest, mis saab Euroopa Liidu ühtsusest peale nii ulatuslikke põllumajandustoodetele seatud sanktsioone ja mis mõju avaldavad Venemaa poolsed sanktsioonid globaalsele põllumajandustoodete turule.

Soorm lisas, et peale Euroopa Liidu kui ka kogu maailma põllumajandustootmist ja toidutööstust tabavad ebameeldivused ka Venemaa tarbijaid. “Raske saab meil kindlasti olema,” ütles ta.

Pärast jaanuaris kehtima hakanud Venemaa ekspordikeeldu Euroopa Liidu sealihale on HKScan Estonia otsene müük Venemaale Soormi sõnul väike olnud – alla 1% kogu ettevõtte müügist. Broileriliha ei ole HKScan Estonia Venemaale eksportinud. “Meid hakkavad mõjutama eelkõige Euroopa Liidu ja Baltikumi siseturu muudatused seoses sanktsioonidega. Nende täpsemat mõju saab hinnata alles siis kui kogu sanktsioonide pakett on teada,” ütles Soorm.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077